Az öt legjobb dolog, amit edzés után kell enni

Ha úgy érzi magát, hogy nem kapja meg a kívánt eredményeket, ellenőrizze az étrendet, hogy látja-e a megfelelő tápanyagokat. Az egyének gyakran nem látják javulást az edzésükben, mert nem táplálják megfelelően testüket a testmozgás után. Az edzés utáni étkezés a munkamenet intenzitásától és hosszától függ. Ha könnyű edzést végeznél, nem kell semmit enni. Ha 60 percnél hosszabb intenzív edzésszakma volt, akkor a post-edzés étkezés kritikus fontosságú a glikogén tárolás pótlására. Az American College of Sports Medicine javasolja, hogy 30 percen belül fogyasszon szénhidrátot. A fehérje hozzáadása az étkezéshez szintén segít az izom javításában.

Sportos italok

Ha éppen befejezte az intenzív edzést, a gyomra nem érezheti magát egészséges ételeket fogyasztva, de a folyadékokat könnyebben felszívja, és tápanyagokkal tele lehet, hogy segítsen a gyógyulásban. A legjobb italok olyanok, amiket magadnak tartasz, hogy ellenőrizhesd a kalóriákat és a tápanyagokat, amelyek beleillenek. Példa egy hasznos edzés utáni italra egy kis banán, alacsony zsírtartalmú tej és görög joghurt keverésével. Tartsa az italt 6-8 oz.

Mogyoróvaj és méz szendvics

Teljes kiőrlésű kenyér használata esetén a természetes mogyoróvaj és a méz biztosítja a megfelelő egyensúlyt a szénhidrátok és a fehérjék között. A mogyoróvaj igen magas E-vitamint, magnéziumot, folsavat és rostot tartalmaz. Megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű szénhidrátot kap, hogy segítsen feltölteni a glikogén szintjét, valamint a fehérjét és egy kis egészséges, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírt az izmok újjáépítéséhez. A méz tartalmaz flavonoidokat, antioxidánsokat, amelyek segítenek megakadályozni a sejtek károsodását és édességet biztosítanak a szendvicshez.

Zab

Az étkezés utáni étkezés során használt zabkézés segít a gyógyulásban és a nap további részében is. Az egész szemek egészséges mennyiséget biztosítanak a folsavnak, a vasnak, a magnéziumnak és a riboflavinnak, minden energizáló tápanyagnak. Keverje össze a zabot diófélékkel, mézzel és szárított gyümölcsökkel étkezés közben, amely könnyen megemészthető, de tápanyagokkal van tele.

tojás

A tojások fehérje, cink és B12 vitamin. A cink segít az anyagcsere megfigyelésében és fenntartásában, míg a B12-vitamin segít új sejtek előállításában. A tojásonként csak 70 kalóriát lehet keverni más zöldségekkel, hogy alacsony kalóriatartalmú táplálékot kapjon. A tojássárgája a legtöbb vitamint tartalmazza, de 5 g zsírt is tartalmaz. Annak érdekében, hogy a fehérje túl sok zsírt nem tartalmazzon, egy tojást és néhány tojásfehérjét összekeverjen.

Quinoa a dél-amerikai Andok-hegységben őshonos, és több mint 5000 éve evett. A Quinoa gabonaféléknek számít és nagy mennyiségű aminosavat tartalmaz. Több kalciumot, magnéziumot, cinket és káliumot is tartalmaz, mint az árpa, a búza és a kukorica. A Quinoa-t könnyű főzni, és más magas tápanyagokkal, például paradicsommal, levélbabgal vagy csirkével keverhető.

Quinoa