Fogyás a furoszemidből

A furoszemid, amelyet általában a Lasix gyógyszerkészítménynek neveznek, erős diuretikus gyógyszer, amely a különböző egészségi rendellenességekből eredő folyadék és sóvisszatartás csökkentésére szolgál. Csökkenti a duzzanatot vagy az ödémát, amely kellemetlen lehet és további egészségügyi problémákhoz vezethet. A furoszemid folyadékveszteség miatt súlyveszteséget okozhat, néha súlyos mellékhatás.

Funkció

Vesebetegségben szenvedő betegek, például nefritikus szindróma, májbetegség, például cirrhosis, pangásos szívelégtelenség vagy veleszületett szívhibák hajlamosak a folyadékretencióra. A furoszemid hatékonyan oldja meg ezt a problémát, és a magas vérnyomás kezelésére is alkalmazható, a National Institutes of Health PubMed Health honlapján.

Hogyan működik

A furoszemidet hurokdiuretiként osztályozzák, amely a vese által okozott túlzott mennyiségű sót és vizet a vizeletből veszi fel, magyarázza a Drug Watch. Ez megakadályozza vagy csökkenti a folyadék felhalmozódását a bokákon, lábakon és még a tüdőben is. Bár a hurok diuretikumok hatásos gyógyszerek, néhány betegnek szüksége lehet a diuretikumra a furoszemid mellett. Néhány fogyás fordulhat elő, ha a folyadék megszűnik, de a gyors és túlzott mértékű súlyvesztés komoly állapotot jelez.

Figyelem

Gyors és túlzott fogyás a furoszemid szedése esetén azonnali orvosi ellátást igényel. A termék címkézése figyelmeztetést jelent, mert a hatékony diuretikumok súlyos dehidratálást és elektrolitkárosodást okozhatnak. A probléma egyéb jelei a súlyvesztés mellett szomjúság, izomgörcsök, gyengeség, fejfájás, szédülés, homályos látás, zavartság, gyomorpanaszok, émelygés és hányás.

szempontok

A furoszemidhez kapcsolódó egyéb, nem gyakori, de súlyos mellékhatások azonnali orvosi ellátást igényelnek, a PubMed Health megjegyzései. Ezek közé tartozik a láz, torokfájás, fülcsengés, halláskárosodás, rendellenes véraláfutás vagy vérzés, nyelési nehézség, légzési problémák vagy bőrkiütéses bőrkiütés. A furoszemid extra érzékenységet okozhat az ultraibolya fénynek vagy a fényérzékenységnek, ami növeli a súlyos leégés veszélyét. A PubMed Health javasolja napvédõ, védõruházat és napszemüveg viselését, amikor napközben tartózkodik, és elkerülje a hosszabb napfénynek való kitettséget.

Használat

A furoszemid tabletta és folyékony formában kapható. A betegek általában naponta kétszer vagy naponta egyszer reggel. Ha szedik a furoszemidet és kihagyja az adagot, ne vegyen be két dózist, hogy pótolhassa, mivel ez okozhat vagy súlyosbíthatja a mellékhatásokat.