Ha fogy, elveszíted a karzsírt?

Ha hajlamos a karjában tartani a zsírt, nagyobb valószínűséggel alakul ki magas vérnyomás, szívbetegség és 2-es típusú cukorbetegség, mint azoknál, akik rendszerint zsírokat kapnak a lábukon és a csípőjükön. A felső testzsír az alma testtípusára jellemző, ellentétben a körtefajtákkal, ami többet jelent a zsírok növekedéséhez a lábakban és a csípőben. Ha van egy alma alakja, sokkal nagyobb kihívást jelent számodra, mint a First Lady Michelle Obama, de ez nem lehetetlen.

A genetika szerepet játszik a testtípus meghatározásában, és ahol szerezhet és veszíthet. A testzsír-eloszlásban szerepet játszó gének szintén szerepet játszanak a koleszterin, az inzulin, az inzulinrezisztencia és a triglicerid szintjének szabályozásában, a 2010-es “Nature Genetics” folyóiratban megjelent nemzetközi tudósok által készített tanulmány szerint. A menopauza, a hormonális aktivitás szintén áthelyezi a testsúlyt az alsó testéből a has és a felső test felé. A biológián túl van egy társadalmi összetevő is. A fiatal korosztálytól kezdve a fiatal lányok nem kedvelik a hagyományos pattanások elvégzését, ami növeli az izomtömeg veszteségét és a felsőtest flabbizációját.

Mind a nagy intenzitású, mind az alacsony intenzitású testmozgás növeli a zsírégetést és a fogyást. A nagy intenzitású gyakorlatok, mint például a futás vagy a kerékpározás egy csoportciklushoz, segítenek kalóriát égetni és fogyni gyorsabban, mint az alacsony intenzitású gyakorlatok, például a gyaloglás. Azonban az alacsony intenzitású gyakorlatok hatékonyabban égetnek a zsírokból, mivel nem használják fel a glikogén tárolókat annyira gyorsabb aktivitással.

Noha egyes emberek 150 perc aerob gyakorlatokat végeznek hetente, másoknak 300 percig kell gyakorolniuk, ami 60 percnek felel meg, hetente öt nap. Annak biztosítása érdekében, hogy a fogyás hatékony ütemben haladjon, a célzott szívritmus-zónán belül kell dolgoznia, ami az Amerikai Szívszövetség szerint a maximális pulzusszámának 50-85% -a. Csökkentse életkorát 220-tól a maximális pulzusszám meghatározásához.

Az izomépítő gyakorlatoknak szintén része kell a testsúlycsökkentési tervnek, hogy elveszítsék az általános testzsírt és a karzsírt. Az izmok több kalóriát égetnek el, mint a testzsír, annál többet kapsz, annál gyorsabban fogy. A felsõ test erõs edzése elengedhetetlen a karizmok tónusához. Az edzés során azonban minden nagy izomcsoportra összpontosítania kell – nem csak a karjaidat. Erősítsen edzést a hét három napján.

Gyorsabban elveszítheti a karzsírt, kombinálja a testmozgást egy karcsúsító, kiegyensúlyozott étrenddel, amely magában foglalja az olyan élelmiszereket, mint a gyümölcsök, zöldségek, a teljes kiőrlésű gabona és a sovány fehérje. Csökkenteni vagy kiküszöbölni a hizlaló élelmiszereket, például finomított szénhidrátokat és telített és transzzsírsavtartalmúakat. Ne hagyja ki az ételeket, mert az anyagcseréje lassul, és lassabban éget el kalóriát és zsírt.

A karzsörökök okai

Gyakorlat és zsírégetés

Gyakorlat a súlycsökkenésért

Erő edzés

Megfontolás