Habgerendát használva a hátfájás enyhítésére

A hab gördülő edzés más néven önmagában is ismert. Összevonja a rugalmasság és a masszázs előnyeit. A hengerhengerek hengeres alakjuk miatt instabil felületűek. Mint ilyenek, terápiás felhasználásuk mellett a habhengerek is alkalmazhatók az izmok újraházolására. Ez megakadályozhatja a jövőben felmerülő problémákat.

Mérjük meg a fej teteje és a gerinc alapja közötti távolságot. Válasszon olyan habhengeret, amely elég hosszú ahhoz, hogy támogassa ezt a távolságot.

Helyezze a habhengeret a padlóra függőleges helyzetbe. Üljön a henger szélén. Hajlítsa a térdét, és állítsa a lábát a padlóra. Könnyedén visszavágod, amíg a fej teteje és a gerinc alapja a görgőn van. Engedje meg, hogy a testtömeg süllyedjen a hengerbe. Tartsa a helyzetet 1 percig.

Gyakorolja a medence kilyukasztását a görgőn fekve. Tartsa be a pozícióját az előző részből, és lélegezze be a felkészülést. Amikor kilégzést végez, kapcsolja össze a mély hasizmokat, és billentse le a medencét a hengerről. Végezzen nyolc ismétlést. Ezután fejleszti a mozgást egy részleges hídra. Emelje fel a medencét, az alsó háttámlát és a középső háttámaszt a hengerről. A visszatérésnél hagyja, hogy minden csigolya érintse meg a görgőt.

Maradj a hátadon. Roll your body, hogy a bal oldali a görgő. Hagyja, hogy teste leessen a hengerbe. Tartsa a helyzetet 1 percig. Ismételje meg a másik oldalon.

Roll az egyik oldalra, hogy kijusson a hengerről. Helyezze a görgőt vízszintes helyzetbe. A háta mögött feküdjön a hengerrel a vállszíjai alatt. Helyezze a kezét a fej mögé, hogy támogassa a nyakát, és tartsa a fejét a padlóról. Óvatosan forgassa előre a görgőt előrefelé és visszafelé a középső hátoldalán. Ha pályázati pontot ér el, akkor tartsa azt a pozíciót, ha a súlyát a görgőbe süllyed. Folytassa a kezelést, amíg a fájdalom 75 százalékkal lecsökkent.

Húzzon fel a gyomrára. Tartsa a görgőt vízszintes helyzetben, és helyezze a csípő flexorok alá, amelyek összekapcsolják a combjait a medencével. Engedje meg, hogy a testtömeg süllyedjen a hengerbe. Hip flexion feszültség gyakran az oka az alsó hátfájás.