Mi a legegészségesebb folyadék inni: víz, lé vagy tej?

Annak érdekében, hogy a test megfelelően működjön, elegendő folyadékot kell inni ahhoz, hogy hidratált maradjon, és az Ön által választott ital befolyásolja az egészségét. A víz a legelérhetõbb, a tej elõnyös választás a csecsemõktõl, a gyümölcs- és zöldséglevek széles választékot kínálnak. Mindegyik folyadéknak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a legegészségesebb választás a helyzettől függ.

Ha megpróbálja megelőzni a súlygyarapodást vagy a testsúlycsökkenést, a víz a legegészségesebb folyadék, amelyet a hidratáláshoz inni kell, mert kalóriamentes. A nőknek legalább 9 csésze és férfiaknak legalább 12 csésze folyadék szükséges naponta, a Michigan Egyetem szerint, és a kalóriás italok, például a lé vagy a tej fogyasztása elősegítheti a súlygyarapodást. A paradicsomlé 41 kalóriát tartalmaz poháronként, a narancslé, a gyümölcslé, az egész tej és a sovány tej 100 és 182 kalóriát tartalmaz csészénként, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Szolgálatának 2010-es étrendi irányelvei szerint.

A víz nem alapvető fontosságú vitaminok és ásványi anyagok forrása, és a tej jobb választás a csontok megerősítéséhez, mivel kalciumot biztosít, ami szükséges ahhoz, hogy csont épüljön. A dúsított tej D-vitamint is biztosít, amely segít a szervezetnek felszívódni és kalciumot használni. Minden csésze tej számít napi három adag tejtermékek, hogy egy 2000-kalóriás étrendet kell biztosítani szerint a 2010-es étrendi iránymutatások az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztérium és a humán szolgáltatások. A gyümölcslé káliumot és vitaminokat tartalmaz, és hozzájárul az ajánlásokhoz, hogy napi 2 csésze gyümölcsöt vagy gyümölcslevet kapjon.

A víz és a tej egészségesebb folyadékok, ha megpróbálják megakadályozni a tüskéket a vércukorszintjében. A víz szénhidrát-mentes, ezért nem befolyásolja a vércukorszintjét, és a tej alacsony glikémiás, ami azt jelenti, hogy a szénhidrátjai a Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center szerint nem növelik a vércukorszintet. A 100 százalékos gyümölcslé nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de gyümölcscukor-gyümölcsén, a gyümölcsben természetes cukor miatt magas a glikémiás index. Idővel a magas glikémiás étrend magasabb kockázatot jelenthet a 2-es típusú cukorbetegségben.

A víz egészséges választás az Iowa Állami Egyetem szerint mindenféle edzés előtt, közben és után, a dermedés megelőzésére. Ha versenyed 90 percnél hosszabb ideig tart, a gyümölcslé gyorsan emésztett szénhidrátok forrása a vércukorszint fenntartásához. A Juice is a legjobb választás az edzés után, hogy feltöltse az izomfűtőanyag-tárolókat. Az edzés után két órán belül válasszon alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejet a kiváló minőségű fehérje és szénhidrátok egészséges keverékéhez.

Súlykontroll

Essential tápanyagok

Glikémiás index

Sporttáplálkozás