Miért fontosak a tizenévesek a divat szempontjából?

Ha éppen befejezett egy másik divatorientált érvet a tinédzserrel – a szoknyája túl rövid, a ruha túl drága – készen állsz arra, hogy bedobja a közmondásos törülközőt. A stílus, a ruházat és a divat egy otthonos témává válhat az otthonban, különösen akkor, amikor a tinédzser újszerű megjelenést tervez, vagy amikor folyamatosan könyörög pénzt a divatmódjának támogatására. Ha megérted, miért olyan fontos a divat a te tinédzser számára, akkor megtudhatja, mikor vegye fel a csatákat és mikor álljon meg a földön.

Identitás

Ahogyan a tinédzser érlelődik, természetesen elkezdi feltárni függetlenségét és képét. A divat az egyik módja annak, hogy a tini kifejezi és elmondja a világnak magáról. Ha észreveszi, hogy a tini megváltoztatja a stílusát és kísérletezi a különböző megjelenést, ne aggódjon – a FamilyDoctor.org megjegyzi, hogy teljesen normális. A tinédzser divatválasztásai sokat mondanak róla – és éppen ez az, amire szüksége van.

Függetlenség és lázadás

Míg a felnőttkor csúcspontjánál, a tinédzsének nincsenek felnőtt szabadságai, mert még mindig a tető alatt él. Míg nem tudja eldönteni, hogy iskolába jár-e, vagy mennyi késlekedik a kijárási tilalmával, akkor mit kell viselnie a választás, amit ő maga hozhat. A stílusra való törekvés azt jelenti, hogy a tinédzser elérte függetlenségét azzal, hogy kiválasztotta, hogyan jeleníti meg magát a világnak. Természetesen ez kétszárú kard lehet, mivel a divatot a szülők szabályaival szembeni lázadásként használhatja.

Társadalmi rang

A tinédzser társadalmi életed gyakran a ruhák körül forog, és a társaik határozottan befolyásolják a stílusát, jegyzi meg az Új-Mexikói Állami Egyetem Kooperatív Extension. Az ő stílusa meg tudja határozni a baráti csoportot, amellyel időt töltött, és még üzenetet is küldhet arról, hogy képes-e neveket vagy népszerű ruhákat vásárolni. Ha egy érvelésbe kerülsz a bevásárlóközpontban egy ártalmas tetejénél, akkor jó esélyed van arra, hogy a tinédzser egy bizonyos stílust akar, hogy beilleszkedhessen barátaival. Míg egyes tizenévesek szeretnek ellenállni a normának, mások inkább beleolvadnak a ruhájukba, mint egyfajta társadalmi álcázást.

Pop kultúra

Ne becsülje alá azt a befolyást, amelyet a popkultúra a te tinédikájára néz, és hogyan néz ki divatot. Tinédzser celebek, népszerű csillagok és képek a magazinokban, filmekben, zenei videókban és a tévében azt mondják a tinédaknak, hogy bizonyos öltözködésre van szüksége ahhoz, hogy boldog és szép legyen. A tinédzser fontosnak tartja a divatot, mert a lány kedvenc sztárjainak életmódjának eléréséért tekint. Természetesen ez kiváló alkalom arra, hogy párbeszédet kezdjünk arról, mi a valódi, és mi nem a popkultúra és a média.