Miért fűsz a fülem?

A fülek forrósága kellemetlenséget okozhat, és zavarhatja a tipikus napi tevékenységeket, például zenét hallgat, telefonon beszélgethet, vagy akár szemtől-szembe beszélgetésen is részt vehet. Az olyan melegség, amely továbbra is fennáll, rosszabbodik vagy más tünetek, például a fül vagy az arc fájdalma kíséri, orvosi értékelést igényelhet. Szerencsére a fülek melegedése legtöbbször megelőzhető és könnyen kezelhető állapot.

Jellemzők

A forró füleknél további tünetek jelentkezhetnek, beleértve a fül, a láz, a fejfájás vagy a fájdalom pirosságát. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az emberek a fülből kifolyó folyadékot fejlesztenek ki. Továbbá, az egyensúly elvesztése, a halláskárosodás, a fül körüli bőrön belüli változások, az étvágycsökkenés és a fokozott ingerlékenység alakulhat ki, attól függően, hogy mi okozza a forró füleket.

Azonosítás

Általános orvosok és szakemberek, például fül-, orr- és torokgyógyászok és bőrgyógyászok diagnosztizálják a fül problémáit, például a forróságot az érintéshez a beteg vizsgálatával és a betegség kórtörténetében, beleértve a legutóbbi expozíciókról vagy betegségekről szóló kérdéseket. Ha a fül fertőzése vagy elzáródása a fülmelegedés oka, akkor az orvos egy otoszkópot használhat a fül belsejének, valamint a torok és az orrjáratok megvizsgálására.

Okoz

A baktériumok vagy vírusok által okozott középfülfertőzés fülbe léphet, és a fül forró lehet. A MayoClinic.com szerint ezek a fertőzések néha egy másik betegségből származnak, mint például a hideg vagy az influenza. Más esetekben a külső fül fertőzései, amelyek az úszáshoz vagy zuhanyozáshoz felesleges nedvességből, a fül tisztításából vagy a fülpárnák vagy füldugók használatából származó sérülésekből erednek, a füle forróságát okozhatják. A fülek forrósága szintén a leégésből eredhet, különösen a tisztességes bőrű embereknél.

kezelések

Az orvosok általában olyan fájdalomcsillapítókat javasolnak, mint az acetaminofen vagy az ibuprofén a fülfertőzések okozta fájdalom és hotness enyhítésére, bár a súlyos vagy tartós fertőzések orális antibiotikumokat igényelhetnek. A MayoClinic.com szerint az orvosok kezelik a külső fülfertőzést, először megtisztítják a fület, majd felírják a fülcseppeket, amelyek egy vagy több gyógyszert, köztük szteroidokat, antibiotikumokat és gombaellenes szereket tartalmaznak. A National Library of Medicine weboldal ajánlja a fülek kezelését, amelyek forróak a napégés miatt, hűvös mosó ruhával és hidratáló krémmel a kényelem csökkentése érdekében, valamint ibuprofennel a fájdalom miatt.

Megelőzés / Solution

A fülek forróságát okozó fertőzések megelőzéséhez gyakran mosson kezet, kerülje el a másodlagos füstöt és az anyatejet legalább hat hónapig. Ezenkívül kerülje az úszást a baktériumok terhelt vizében, ne ragassza a dolgokat a fülcsatornákba, és ne úszva ne ürítse ki a füleket. Használjon fényvédőt minden látható bőrön, beleértve a füleket is, és széles karimájú kalapot viseljen, hogy megvédje a napégés által okozott meleg füleket.