Mi az organikus finomítatlan tengeri só?

Az emberek az étrendjük és a kultúrájuk részévé tették sójukat legalább 6050 óta a SaltWorks tengeri sószolgáltató szerint. Napjainkban két forrása van a só számára. Az egyik a földalatti bányákból származik, és nehéz feldolgozást igényel annak érdekében, hogy ehető legyen. A másik organikus finomítatlan tengeri só. Ezt a sót sóoldatból gyűjtik össze, és feldolgozatlan és vegyszerekkel nem kezelt.

Jellemzők

A finomítatlan tengeri só 98 százalékos nátrium-kloridból és 2 százaléknyi nyomelemből áll. A finomítatlan tengeri sóban több mint 80 elem lehet. (A bányásztott só 99,9% -os nátrium-klorid.) A finomítatlan tengeri só nem tartalmazhat adalékanyagokat, tartósítószereket vagy tömörödésgátló elemeket. Van különbség a finomítatlan tengeri só és a “tengeri só” között. Ha egy só nem tartalmazza a “finomítatlan” szót, akkor a tengerből begyűjtötték, de a CureZone.com szerint a sóban ugyanúgy dolgozták fel. Minden finomítatlan tengeri só szerves, mivel mentes a növényvédő szerektől és a kémiai adalékanyagoktól.

fajták

Az ökológiai finomítatlan tengeri só sokféle fajtája létezik, amely földrajzi régiónként változik. Ezek közé tartoznak a Celtic Gray, egy só, amelyet Franciaországban betakarítanak, és színének nevezték el. A franciák is büszkélkedhetnek Fleur du Sel-ral, finom rózsaszín sóval, melynek színei az adott helytől függően változnak. A hawaii szigeteken a vulkáni agyag a rózsaszíntől a vörösig terjedő hawaii tengeri sótartományt színesíti, és földre ízes gazdag vasat ad.

Termelés

A szervetlen, nem finomított tengeri sók előállításához a munkások csapdázzák a tengervizet a földes tavakban, ahol a szél és a napfény megfelelő éghajlati kombinációja lehetővé teszi a víz elpárolgását, a Salt Institute szerint. A kristályosodás során a tengervíz-sóoldatot ezen szálak sorozatán keresztül mozgatják szelepekkel. A kalcium-karbonátot természetesen eltávolítják a sóból a tóba több éven keresztül történő átvitel során. Amikor a tározókat leeresztik, a tenger só rétege alul fekszik. A munkások kézi szerszámokkal megragadják a készterméket. Ha betakarítják és később finomítják, akkor nem minősül szervetlen finomítatlan tengeri sónak.

Előnyök

A szerves finomítatlan tengeri só 2% ásványi anyagot tartalmaz, amelyek a só földrajzától függően változnak. Ezek a hasznos ásványok a finomítás során megsemmisültek a bányászott sóban, a CureZone.com szerint. Nem csak az organikus finomítatlan tengeri só segít a szervezetnek fenntartani a megfelelő víz-egyensúlyt, de a nyomelemek is olyan alapvető elektrolitokat biztosítanak, amelyek hidratálják Önt.

Figyelem

Bár a só elengedhetetlen az emberi szervezet számára, a túl sok só negatívan befolyásolhatja egészségét. Fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet iszol, hogy kiöblítse a szervezetből a felesleges sókat. Az általános ajánlott arány 1/4 tsp. A só mennyisége a víz, szerint Health-Benefit-of-Water.com. Ha magas vérnyomása van, vagy afrikai-amerikai származásúak, a Mayo Klinika táplálkozási Karen Zeratsky-je szerint csökkentheti a sóbevitelét. Forduljon orvoshoz az egyedi igények meghatározásához.