Milyen előnyökkel jár a léleválasztó használata?

A gyümölcslé helyett inkább az alma belecsapásához, vagy zöldségfélék elfogyasztásához étkezés közben alternatív módot kínál ezen egészséges ételek fogyasztására. A gyümölcscentrifugálás során a gyümölcsöket és a zöldségeket egy gyümölcscentrifuga segítségével darabolják, és csak az étel folyadékait kivonják. Bár számos állítás létezik a juicing egészségügyi előnyeiről, beleértve a fogyást és a megerõsített immunitást, nincs olyan kutatás, amely alátámasztaná ezeket a követeléseket.

A gyümölcscentrifugálás a legtöbb folyadékot eltávolítja a gyümölcsökből és zöldségekből, és elhagyja a pépet. Ha elhagyja a pépet, a gyümölcs vagy zöldség rostja – a növényi táplálék olyan része, amelyet a szervezetetek nem tudnak megemészteni – szintén elmarad. A gyümölcscukrokra való felszólalók azt állítják, hogy a gyümölcsökben és zöldségekben lévő vitaminok, például a C-vitamin és az A vitamin jobban felszívódnak folyékony formában. A Norwalk Juicer California cég azt állítja, hogy a juicing hatására a szervezet megkerüli a felesleges emésztést, majd gyorsabban és hatékonyabban felszívja a tápanyagokat.

Mivel a rostot a juiced ételekben hagyják hátra, a felszólalók azt állítják, hogy a juicing lehetővé teszi, hogy testetek pihenjen az emésztési folyamatoktól és méregtelenítsen. Stefan Aschan, a táplálkozási és fitness társaság tulajdonosa, az ABCnews.com-on egy véleményben állítja, hogy a gyümölcslevek lehetővé teszik a gyomor, a máj, a hasnyálmirigy, az epehólyag és a belek pihenését és javítását. Az egészséges, tápanyagban gazdag ízvadászatok megengedik maguknak a rendszerbe való bejutást anélkül, hogy megadóztatták volna, és időt adtak nekik az immunitás tisztítására és növelésére.

Néhány súlycsökkentő terv tartalmaz a juicing programjaikat. A támogatók azt állítják, hogy a gyümölcslé növeli az anyagcserét és megkönnyíti az egészséges táplálkozást. A fokozott tápanyag-felszívódás és a test méregtelenítés előnyei a gyümölcscentrifugálással szintén könnyebbé teszik a fogyást, állítják. A gyümölcscentrifugálás azt is állítja, hogy csökkenti a más élelmiszerek sóvárgását azáltal, hogy kiegyensúlyozottabbá válik.

A gyümölcsök és a zöldségek tagadhatatlanul egészséges élelmiszerek, amelyeket be kell vonni az egészséges és kiegyensúlyozott étrendbe. Azok számára, akik nem fogyasztanak elég gyümölcsöt és zöldséget, a gyümölcscentrifugálás kényelmes csomagban biztosítja az egészséges ételek táplálkozási előnyeit. Napi egy vagy két gyümölcs- és zöldségkonzerválással készített receptek készítése és fogyasztása segítheti a táplálkozási profil növelését, ha másképp kerülné ezeket az egészséges ételeket.

A MayoClinic.com megjegyzi, hogy a juicing pozitív állításainak többsége alaptalan. Elítéli azt a kijelentést, hogy a gyümölcscentrifugálás elősegíti a súlycsökkenést, és megállapítja, hogy egyes gyümölcsök és zöldségek meglepően nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, ami jelentősen növelheti a kalóriaszámát. Tudományos bizonyíték nem támasztja alá a test méregtelenítését vagy a táplálék felszívódását a juicing révén. A gyümölcslében elvesztett rost valóban jó az emésztéshez, és eltávolításakor szív egészségtelen előnyöket is elveszít. Néhány juicing ajánlattevő azt ajánlja, hogy a rostszedés néhány pépét fogyasztsa. Ha gyümölcslé van, győződjön meg arról, hogy frisset és egyszerre iszik. A káros baktériumok gyorsan felhalmozódhatnak friss levben, mivel nem pasztőrözik, mint a kereskedelmi juice termékek. Vigyázzunk arra is, hogy túl sok gyümölcslevél és túlcsordulás néha hasmenést okozhat.

Jobb tápanyag felszívódás

Test méregtelenítés

Fogyás

Alternatívák a gyümölcsök és zöldségek hiányában

Kritikák és ajánlások