Mit csinálnak a féltes hosszú tengelyek a golf lövéshez?

A golfozók mindig nagyobb távolságot keresnek a lövésekhez, és a könnyebb út a távolság növeléséhez a klubhead sebességének növelése. A hosszabb klub nagyobb sebességgel ülteti a klubfejet, így néhány játékos hosszabbíthatja a klubjainak tengelyeit a távolság növelése érdekében. Bár segíthet néhány játékosnak, ez nem minden játékos számára a legjobb, és csak egy jó ötlet a zacskó egyes klubjainak.

Drivers

A versenyzők meghosszabbíthatók akár 48 hüvelykre is, ami a Golfok Szabályai által engedélyezett klubok maximális hossza. Bár a vezetőnek nincs szabványos hossza, a legtöbbet 45 és 46 hüvelyk között értékesítik. A hossza egy pilóta hozzáadásával növelheti a klubfejek sebességét és távolságát, de az extra hosszúság megnehezíti a klubfej ellenőrzését, és a középpontos ütés a leginkább befolyásolja a távolságot. A Clubfitters ajánlja a játékosoknak, hogy elérjék a leghosszabb vezetőt, amelyet ellenőrizni tudnak.

Fairway Woods

A kifutóerdőt a távolságot használják, és időnként megtámadják a zöldet, és a legtöbb játékos az acélnál könnyebb grafitos tengelyt használ. A könnyebb súly lehetővé teszi a hosszabb tengelyt, de a 3-fa tengely normál esetben egy hüvelyk résszel kevesebb, mint a vezető, hogy nagyobb kontrollt biztosítson.

Irons

A vasalók hossza leereszkedik egyenként 1/2 inch-re a 3-vasból a kötöző ékhez. A mester klubmester Ralph Maltby azt mondja, hogy az 1/2-es hossza hozzáadásával kb. De a hosszabb tengely még mindig nehezebb irányítani a klubfejet, ami még fontosabb, minél közelebb jutsz a zöldhez.

Club felszerelés

Minden klub számára a legjobb módja a távolság növelése, hogy olyan klubokkal játsszon, amelyek megfelelnek a swingnek. Minden játékos másként áll a labdához, így a tengely hossza illeszkedik az egyéni lengéshez. A klubfitterek a golfozó csuklóját és a padló méréseit tartalmazó diagramot fogják használni, majd állítsák be a klubok hosszát, hogy megfeleljenek az álláspontnak. A vizsgálat magában foglalja az ütőszalag használatát, amely megmutatja, hogy a labda mennyiben felel meg a különböző méretű tengelyek felületének. Egyes játékosoknál egy rövidebb klub előmozdítja a következetes lövést és nagyobb távolságot.

Juniors

Legyen óvatos, ha a klubokat kisebb golfozóknak rendezi. A fiatalabb golfozók számára készült klubok könnyebb, rugalmasabb tengelyekkel rendelkeznek. A híres oktató Hank Haney azt állítja, hogy a férfi klubok egyszerű lefejtése a juniorok számára lehetővé teszi, hogy túlságosan merev és túl nehéz.