Mit kell felszállni a túraútvonalra?

A túrázás és a hegymászás jó előrelátást igényel. Biztosítani kell, hogy a hátizsákhoz szükséges tartalékok és a hasznos elemeket a desszert lánchoz rögzítsék. Változók, mint például a túra hossza, a hőmérséklet, a terep és a cég határozza meg, hogyan kell a túrázónak kihasználnia a sávos láncot.

Daisy lánc magyarázata

Számos modern hátizsák – különösen a hegymászáshoz – egy peremes láncot tartalmaz. A heveder függőleges hurkokból áll, amelyek a csomag közepén helyezkednek el. Többszörös hurok sorozatok is lehetnek, kb. 2 hüvelyk átmérőjűek. A kettős szélességű lánc lehetővé teszi nagyobb mennyiségű tétel csatlakoztatását, de fontos, hogy hozzon létre egy használati stratégiát az egyensúlyhiány és a túlzott súly elkerülése érdekében.

Alapvető felhasználások

A tudás hatalom, és a lánckerék néhány egyszerű felhasználása a felnőtteknek boldogabbá és biztonságosabbá teszi a túrázókat. Például tegyen nedves zoknit vagy bármilyen kis nedves ruházati cikket a láncon. A legjobb, ha ezeket a doboz belsejéből tartják. A peremes lánc hagyományos használata különleges hegymászó felszerelés biztosításához, beleértve a bütykös tárcsákat, csavarokat (karabinereket), jégbástyát, lapátot és levehető zsebét tűzhellyel és folyékony üzemanyaggal.

Éjszakai kirándulás

Egy éjszakai túrázáshoz a desszert lánc hasznos hely egy hálózsák és sátorpálcák tárolására. A százszorszép lánc 2 hüvelykes, függőlegesen futó hevederhurokja tartja az alvó szőnyeget és a táskát, amely tartalmazza a sátortérképezést. Próbálja meg tartani a nehezebb tételeket a súly megfelelő eloszlásához. Trekking pólusok és sütőkészülékek is csatlakoztathatók a dőlésszálhoz, ha a tér a probléma, de ne felejtse el biztonságosan rögzíteni a kötelet vagy a karabinereket.

Egyéb opciók

A peremláncot gyakran a hegymászó-specifikus halászeszközök hosszabbításaként tartják számon, amelyet a túrafelszerelésekhez igazítottak. A gyakran használt tárgyak, például a vízfogyasztás vagy a fényképezőgép felszerelése kihasználja a déli lánc előnyeit, és elkerüli a hátizsák túlterhelését. A túrázók, akik úgy döntenek, hogy egyáltalán nem használják a dőlésszalagot, eltávolíthatják a hevedert egy varrógép segítségével. Ez körülbelül 5 uncia súlyt képes eltávolítani a csomagolásból.