A különbség a hajtogató és a rendszeres kerékpár gumiabroncsok között

Ha új kerékpár-gumiabroncsokat vásárolt, valószínűleg találkozott a “hajtogató” típusú gumiabroncsokkal, amelyek általában gumiabroncsonként 6 és 30 dollár közötti értéket adnak el, mint a rendszeres gumiabroncsok, 2013 végén. Ez a költségnövekedés több A gumiabroncs-konstrukció és a kerékpárosok kedvelői közötti különbségek a hajtogató gumiabroncsok kiemelkedő tulajdonságait a hozzáadott költség megfizetése mellett érhetik el.

Gyöngyök anyagai

A két abroncs típus közötti elsődleges különbség a gumiabroncs gyöngyszerkezetének felépítéséhez használt anyag. A gyöngy a merev, szövetborítású zsinór, amely a gumiabroncs belső kerületét képezi, és segít a gumiabroncsnak a kerékpánt felfogására. Rendszeres kerékpár gumiabroncsokkal a gyártó gyöngyöt épít fel acélhuzal használatával, amely merev, tartós gyöngyöt képez. Az összecsukható gumiabroncsok helyett olyan szintetikus szálat használnak, mint a Kevlar, amely ugyanolyan tartós, de rugalmasabb.

Rugalmasság

Kevlar rugalmassága az, ami megadja a kerekes kerékpár gumiabroncsok nevét. A hagyományos gumiabroncs merev acélgyöngyjétől eltérően egyszerűen összehajtogathatja a hajtogató gumiabroncsot egy kompakt csomagba. Bár ez minden bizonnyal előnyös a csomagoláshoz, a gyártók eredetileg olyan gumiabroncsokat terveztek, amelyek hosszú távú túrázóknak terveztek, akiknek extra gumiabroncsokat kellett szállítaniuk utazásuk során. A hajtogató gumiabroncsok sokkal könnyebb csomagolni, mint a rendszeres kerékpár gumiabroncsok.

Súly

A legtöbb kerékpáros nem veszi igénybe a hosszú távú túrázást, de az összecsukható gumiabroncsok olyan előnyöket jelentenek, amelyeket bármelyik kerékpáros értékelni tud: kevesebbet mérnek a rendszeres gumiabroncsoknál. A kerékpár bármelyik alkatrészének súlyának csökkentése javítja a teljesítményét, de a gumiabroncsok és a kerekek súlyának csökkentése nagyobb hatást gyakorol a forgatásukhoz szükséges energia miatt. Az összecsukható gumiabroncsok használata általában a gumiabroncsok körülbelül 2 grammját takarít meg, az összehasonlításhoz képest.

Menet per inch

A tömegtakarékosságuk miatt a gyártók jellemzően a hajtogató gumiabroncsokat prémium termékként értékesítik, és gyakran tartalmaznak más prémium felépítési jellemzőket a Kevlar gyöngyökkel együtt. Az egyik ilyen funkció egy magasabb szál per hüvelyk, vagy TPI, count. A kerékpár gumiabroncs teste szorosan össze van csavarva. A nagyobb sűrűségű gumiabroncs és így a magasabb TPI gumiabroncsok alacsonyabb TPI gumiabronccsal rendelkeznek. A magasabb minőségű gumiabroncsok általában 60 vagy annál nagyobb TPI értékkel bírnak. A rendszeres kerékpár gumiabroncsok általában nem állnak rendelkezésre magas TPI számlákkal.

Gumi vegyület

Egy másik prémium jellemzők gyártói gyakran tartalmazzák a lehajtható gumiabroncsok lágyabb gumitermék a gumiabroncs futófelületéhez. Bár a lágyabb futófelület előbb elhasználódik, mint egy hagyományos futófelület, ez jobb tapadást biztosít a legtöbb felületen. A gyorsabb kopás leküzdése érdekében egyes gumiabroncsok kétkomponensű futófelületet használnak. Az ilyen gumiabroncsok rendszeres futófelületet tartalmaznak a gumiabroncs közepén, lágyabb összetevővel az oldalán, hogy segítsenek a vontatásnak kanyarodás közben. A gyártók ritkán kínálnak rendszeres gumiabroncsokat lágyabb gumival.