Mi okozza az inzulint a tejtermékekkel?

Az inzulin egy olyan hormon, amelyet a szervezet használ, hogy megkönnyítse a glükóz transzportját a szervezet sejtjeibe, energiaforrásként. Az inzulin tüske az Ön szervezetének gyors növekedését és csökkenését eredményezi. Míg az inzulincsík gyors energiatört okozhat, az inzulinpisztolyok nem részesülnek tartós állóképességben. Általában a szénhidrátok, és az egyszerű cukrok specifikusan inzulinpótokat termelhetnek. A tejben jelen lévő egyszerű tejcukor inzulin tüskéket okozhat, de kisebb mértékben, mint a glükóz.

Tej és inzulin tüskék

A tejcukor a tejben jelen lévő cukor. A laktóz egy egyszerű cukor, amely glükózból és galaktózból áll. Ez a készítmény a laktóz azon képességét eredményezi, hogy inzulinpótlásokat termel. Mielőtt a szervezet a laktózból inzulincsíkot tud előállítani, testének a laktózt le kell csípnie a legegyszerűbb összetevőkre. Egyes sportolók tejtermékeket használnak inzulin tüskék előállítására. Ez azonban problémákat okozhat azon személyeknél, akiknek laktóz-intoleranciája van.

Tej, mint inzulinogén

A tej inzulinogén, azaz a tej elősegíti az inzulin felszabadulását. Ez az inzulinogén tulajdonság elsősorban a tej cukortartalmának köszönhető. Azonban a tejsavóprotein szerepet játszhat az inzulin kiszerelésében is, de kisebb mértékben. Ezen túlmenően a szarvasmarháknak a termelés növelése céljából beadott hormonok tovább növelhetik a tej inzulinogén tulajdonságait. A klinikai kutatások azonban nem igazolják, hogy a hormon hogyan befolyásolja a tej insulinogén tulajdonságait.

Az aminosav tartalom a tejben

A krém és a vaj nem növeli az inzulin szintjét, csakúgy, mint a joghurtot, a túrót és a kazein vagy tejsavó tejtermékeket. Ezért a tej aminosav-tartalma is felelős lehet az inzulin tüskékért. A leucin, a valin, a lizin és az izoleucin aminosavai inzulinogén hatásúak. Ezek a legnagyobb koncentrációban a savóban jelen lévő aminosavak. Ez megmagyarázhatja, hogy a tejsavóprotein miért jelent nagyobb szignifikáns inzulin választ, mint a többi tejtermék.

A tejtermékek időzítése

A sportolók, akik megpróbálják felépíteni az izmokat és zsírtalanítani, gondoskodniuk kell a tejtermékek fogyasztásáról. Tejtermékek csak akkor hasznosak Önnek, ha a megfelelő időben fogyasztják az edzéshez képest. Ezért olyan tejtermékeket kell fogyasztania, amelyeknél a szervezet nagyobb valószínűséggel használja a tejtermék energiáját, és nem alakítja át a tejterméket zsírrá. Ez azt jelenti, hogy a reggeli, a délelőtt és közvetlenül az edzés előtt vagy után a legjobb alkalom a tejtermékek fogyasztására.