A banán mellékhatásai

Bizonyos módon a banán tökéletes gyümölcs. A banánokat saját újrahasznosítható csomagolásukba csomagolják, nem igényelnek hűtést, és tartalmaznak alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. A vitaminok és az ásványi anyagok jó mellékhatásokat okoznak a szervezetben, például csökkent vérnyomás. A banán ugyanakkor halálos is lehet azok számára, akiknek súlyos allergiás reakciójuk van rájuk.

Amikor egy banánt eszel, beveszed a B-vitaminokat. A B-vitaminok segíthetnek az idegrendszer nyugtázásában és a premenstruációs szindróma tüneteinek csökkentésében. A B-6-vitamin, amely a banán tartalmaz, segít szabályozni a vércukorszintet, ami megakadályozza a hangulatváltozásokat. A B-6 vitamin nyugtató tulajdonságai szintén segítenek az ex-dohányzóknak a nikotin visszavonulásából.

Banán fogyasztása káliumot és magnéziumot hoz a szervezetbe. A kálium mellékhatásai közé tartozik a szívritmus szabályozása, a vérnyomás csökkentése, az oxigénáramlás javítása és a test vízszintjének fenntartása. Ezeknek a hatásoknak az általános előnye, hogy csökkenti a stressz szintjét. A kálium és a magnézium szintén segíthet a nikotin elvonási tüneteinek kezelésében.

A banán szál segítheti a gyomrodat a normális bélműködés visszaállításával és a gyomorégés csökkentésével. Ha allergiás a banánra, az ellenkező hatást tapasztalhat. A banánra adott allergiás reakció gyomorfájást vagy hányást okozhat. Az allergia egy latex allergia következménye lehet, mivel a banán allergének hasonlóak a latexgumiban. A banán allergia is reakció lehet a gyümölcsre vagy a pollenre.

A banánra adott allergiás reakciók között szerepelhet légúti panaszok. Mivel a szája az első hely, ahol kapcsolatba kerül a banánnal, lehet, hogy duzzadt nyelv, ajkak vagy torok, száj nyers tetője vagy viszkető száj és torok fordul elő. Ezek a tünetek közvetlenül vagy egy órával egy banán étkezés után következhetnek be, és tartalmazhatnak kiütést vagy csalánkiütéseket is. A legveszélyesebb reakció az anafilaxiás sokk, amelyben a légzés rendkívül nehézkes és a vérnyomás csökken.

Vitaminok

Ásványok

Gyomor

légző