A fiatal kisgyermekeknél a szagok oka

Ha észrevette, hogy a gyermeke szaga van, előfordulhat, hogy nem olyan felületes a probléma, mint gyanít. Sok olyan rendellenesség létezik, amely a szag által előidéző, előkészítő gyermeknek az oka lehet, és a problémát meg kell oldani. Ha tudod, hogy gyermeke tiszta, és túl fiatal ahhoz, hogy átmenjen a pubertáson, feltárja az orvoshoz intézett szagát.

phenylketonuria

A fenilketonuriát örökölte és metabolikus rendellenesség, amely a gyermek testében egy mocsok szagot okoz. Ez a rendellenesség intellektuális és fejlődési rendellenességeket okozhat, mivel a szervezet nem tudja feldolgozni a protein fenilalanin egy részét. Ez a fehérje a legtöbb élelmiszerben megtalálható, például hús, tej, tojás és dió. Ha a fenilalanin szintje túl magasra nő a gyermek testében, agykárosodás fordulhat elő, de elkerülve ezeknek az ételeknek a normális életet. Az Egyesült Államokban született összes gyermeket fenilketonuriánál születéskor tesztelték, ami az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és az Emberi Fejlesztés szerint korábban diagnosztizálást és kezelést tesz lehetővé.

Trimethylaminuria

A trimetilaminuria halálos szagot okoz az érintett gyermekek verejtékében, vizeletében és lélegzetében. Ezt a rendellenességet az okozza, hogy a trimetil-amin nem képes lebontani, ami genetikai mutáció lehet, vagy az emésztőrendszerben előforduló baktériumok növekedése okozhatja. A szag, amelyet a trimetilaminuria okoz a gyermek kapcsolatainak és társadalmi életének.

Izovalerikus savanyúság

Az izovalerikus savasodás következtében fellépő akut betegségben szenvedő gyermekek jellemzően izzadt lábú szagúak. Ezt a szagot az izovalerinsav nevű vegyület felhalmozódása okozza az érintett betegekben. Az izovaleric acidemia oka a szerves savak felhalmozódása a vérben, a vizeletben és a szövetekben. Ez a felhalmozódás mérgező lehet és egészségügyi problémákhoz vezethet. A rendellenesség jelei a születést követő néhány napon belül jelentkeznek, és az Országos Egészségügyi Intézmények szerint rossz táplálékot, hányást, rohamokat és energiahiányt jelentenek.

hyperhydrosis

Ha a verejték abnormális mennyisége kíséri gyermeke szagát, akkor lehet, hogy hyperhidrosis alakul ki, ami a kiszámíthatatlan és túlzott mennyiségű izzadás a testben. Ezt a túlzott mértékű verejtékmirigy okozza, és úgy tűnik genetikailag kapcsolódik a családokhoz. A hyperhidrosis gyermekérzékenységet okoz, de léteznek kezelések a verejtékezés, például az izzadásgátlók, a Botox, a gyógyszeres kezelés, a lontóforézis és a műtét kezelésére, javasolja NIH.

szempontok

Ha a gyermeke szaga van, nem mindig jelenti azt, hogy betegsége vagy állapota van, amire aggódnia kell. Mielőtt pánikba esne, keressen életmódot. Változtassa meg étrendjét, ha koffeint, fokhagymát, hagymát, curryt vagy más erős fűszert fogyaszt. Győződjön meg róla, hogy a mosás megfelelően és gyakran elég. Ha ezek a változások nem befolyásolják a testszagát, vigye el orvosához.