A jó táplálkozás fontossága a sportolók számára

A jó táplálkozás mindenki számára fontos, de a sportolók különösen úgy érzik magukat, hogy nem megfelelően fogyasztják a teljesítményt. A kalóriák iránti igényük nagyobb, mint az átlagos személy, napi 2000-től 5000 kalóriáig, a nemtől függően. Kim Tirapelle, a regisztrált dietetikus, aki a Fresno Állami Egyetemen főiskolai sportolókkal dolgozik. Ha sportoló vagy, aki jó táplálkozást enged a prioritási listára, akkor fontolja meg, hogyan befolyásolhatja mind a teljesítményét, mind pedig az egészségét.

A szénhidrátok, fehérjék és egészséges zsírok biztosítják az energia fenntartásához szükséges tüzelőanyagot. A szénhidrátok szerepet játszanak a vércukor- és glikogénszint szabályozásában az izmokban, ami létfontosságú az izomfáradtság megelőzésében. Annak ellenére, hogy a zsírbevitel fontos, súlyosan korlátozza a táplálkozásodból, nem tanácsos. A zsír lényeges zsírsavakat biztosít, és teste energiaforrásként használja, különösen akkor, ha tevékenységed egy óránál tovább tart. Valójában az energiatartalmú sportolóknak akár 75 százalékát is biztosítja a hosszú távú aerob teljesítmény, Dr. Jennifer Anderson, a Colorado State University regisztrált dietetikusja és professzora szerint. A fehérje segít új szövetek kialakításában, és energiaforrásként is felhasználható. A fehérje iránti igény magasabb, ha részt vesz az ellenállóképzésben.

A jó táplálkozás központi szerepet játszik az egészséges testsúly fenntartásában is. A súly lehet egy hot-button probléma az atlétika, különösen, ha te egy nő. Ha fogyni szeretne, a szigorúan korlátozó kalória, fehérje vagy zsír nem csak veszélyes a testére, hanem negatívan hat az atlétikai teljesítményére. Az American College of Sports Medicine javasolja a magas rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és hüvelyesek feltöltését az alapvető tápanyagok eléréséhez. Lean proteinforrások és alacsony zsírtartalmú tejtermékek is ajánlottak. A regisztrált diétás emberrel végzett munka segíthet az egészségtelen táplálkozási szokások azonosításában, és hozzon létre egy étkezési tervet, amely az Ön egyedi igényeit kielégíti.

A hidratált tartózkodás létfontosságú, ha sportol vagy sportol. A folyadék egyensúlyának megőrzése a szervezetben nem befolyásolja a teljesítményt, és veszélyezteti a kiszáradás hatásait. A víz mozgásszervi kenést biztosít, valamint segíti a tápanyagok szállítását a szervezetben. A kiszáradás bármilyen környezetben előfordulhat, de nagy aggodalomra ad okot, ha fizikai tevékenységet végez, forró vagy párás körülmények között. A víz a megszokott vízforrás, mert hidratált marad, de ha intenzív tevékenységet folytat egy vagy több órára, tanácsos az ivott elektrolit helyettesíteni egy sport italt.

Akár nyersz vagy veszítesz, az elméd valószínűleg nem a táplálkozási aggodalmak után egy játék. Fontos azonban, hogy kiemelt fontosságú legyen, különösen akkor, ha energiát vagy folyadékot nem igényelnek a tevékenység során. A legtöbb sportoló nem fogyaszt elegendő folyadékot az események során, így az egyensúly helyreállítása a játék után elengedhetetlen. Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy ezekben az esetekben magas nátriumot tartalmazó ételeket, pl. Perecet, sajtot és levest fogyasztanak. A carbs, a zsír és a fehérje 30 perces versenyen való étkezésének ideális étkezése ideális, de irreális elkötelezettség lehet. Ha ez a helyzet, próbálja tápláló ételeket, például teljes kiőrlésű baglit, almát vagy banánt.

Energia és teljesítmény

Súlykontroll

Hidratáció

A játék után