A leginkább kényelmes sétacipő edzéshez és minden nap

A jó minőségű gyalogoscipőkbe való befektetés kényelmes napi feladatokat biztosít, gyakorol vagy sétál a parkban. A cipő megvédi a lábadat és javítja a testtartást, így érdemes eszközt biztosít ahhoz, hogy befektetni tudjon, különösen, ha egész nap ugyanazt a párral viseli. Megtalálni a megfelelő cipőt az Ön számára és igényeinek egy kis kutatást, időt és pénzt igényel. Néhány cipő márka és modell különbözteti meg magukat másoktól a kényelem és a minőség tekintetében.

Láb alak és méret

Vegye figyelembe a lábak szélességét, hosszát és ívét, amikor pár cipőt vásárol. A túl széles vagy keskeny cipők hólyagok vagy hólyagok kialakulásához vezethetnek. A boltívek magasságától függően szükség lehet olyan cipőre, amely több mozgásszabályozást vagy párnázást biztosít. Ha alacsony boltívja van, például kevésbé stabilak lehetnek, ezért olyan cipőre lesz szüksége, amely mozgásszabályozást, párnázást és támogatást biztosít, például a Brooks Addiction Walker. Határozza meg a boltív típusát a zuhanyzó vagy az úszás után nézze meg lábnyomát. Az alacsony ívek vagy lapos lábak szélesebb, teljes lábnyomot eredményeznek, míg a magas ívelt lábak nagyon keskeny lábnyomot hoznak létre. A semleges ívelt lábak olyan lábnyomokat hoznak létre, amelyek között van.

Párnázás és támogatás

A bőséges párnázattal rendelkező cipő elnyeli a térd és a boka ízületének hatását. A “Consumer Reports” az Asics, a Brooks, az Új Balance és a Nike mint a gyalogoscipő legjobb márkáit sorolja fel. Ezek a modellek stabilitást, mozgásszabályozást és párnázottságot kínálnak. A Nike Lunar +3 például a láb közepén helyezkedik el, amely a cipő aljához húzva feszesíti a fűzőket, nem csak az oldalakat, hanem stabilitást és egyéni illeszkedést biztosít.

Lélegzés és tartósság

A bőrrel, hálóval vagy szintetikus felsővel készült sétacipők tartják a lábát a helyén, a háló felsője jobb szellőzést tesz lehetővé és a sétacipőt könnyűvé teszi. A nagy sűrűségű gumi aljzatai vagy a cipő alja növeli a sétacipő tartósságát. A külső talpnak szintén futófelületekkel és hornyokkal kell rendelkeznie, amelyek segítenek a vontatás fenntartásában járás közben.

Bevásárlási megfontolások

Amikor sétálsz cipőt, vigyél magaddal a rendszeres harisnyanadrágodat és a talpbetéteket. A lábad nagyobb a későbbiekben a nap vízben való visszatartása miatt, ami felfelé áll. Függetlenül attól, hogy állsz, sétálsz vagy ülsz a nap folyamán, vásárolj délután vagy este a megfelelő illeszkedés érdekében. A lábát mérje meg egy professzionális szerelővel, hogy meggyőződjön a lábméretről. A nagy lábujj és a cipő vége között fél hüvelyknyi távolság kell, és a cipő szélessége legyen kényelmes, de nem szoros. Séta a cipőben a boltban 10-15 percet a vásárlás előtt, a cipők kényelmesen érezhetik magukat.