A legjobb gyümölcse a fogyásnak

Általánosságban elmondható, hogy az egész gyümölcsnek képesnek kell lennie arra, hogy hatékony fogyóeszköz legyen. A gyümölcsök alacsony energia-sűrű szintet jelentenek, ami azt jelenti, hogy tápanyag- és rostszámuk viszonylag nagy adagtartalmú, kevés kalóriát tartalmaz. A legtöbb rostos gyümölcsök a leginkább tápláló és töltőanyagok közé tartoznak, és ezek a természetes fogyókúra-választás.

Miért Fiber?

A magas rosttartalmú ételek néhány okból kifolyólag sikeres fogyáshoz kapcsolódnak. Az egyik, rostos ételek inkább töltelék. Dr. Melina Jampolis, a CNN.com orvos-táplálkozási szakértője egy 2012-es cikkében írta, hogy a szál lassítja az étel fogyasztását a gyomrából, ami megakadályozza a vércukorszint csökkenését és az éhségcsillapításokat. Menj Kérdezd Alice-t! A Columbia Health tudomásul veszi, hogy a szálak képesek blokkolni a zsírok és fehérjék emésztését is, ami azt jelenti, hogy azok, akik több rostot fogyasztanak, valójában kevesebb kalóriát képesek elszívni, mint fogyasztani.

Táplálkozási információk

A bogyók a legmagasabb szálas gyümölcsök közé tartoznak, és a legjobbak a fogyáshoz. Egyetlen 100 kalóriás adagban, amely általában több mint egy csésze, a málna 8 gramm rostot és szederfát 7,6 gramm. Az alma, a körte és a szamóca ugyanannyi adag fele akkora mennyiségben. A szárított gyümölcsök, például a fügék és a cseresznye általában sok rostot is tartalmaznak, de az adagonként számított kalóriaszám általában magasabb, és szinte mindig tartalmaznak hozzáadott cukrot.

Javaslatok megjelenítése

Ha figyeled a súlyodat, próbáld meg megtartani a kalóriaszegény számadatokat minden étel és falatozás közben, miközben még mindig olyan ételeket fogyaszt, amelyek feltöltik Önt. Ahelyett, hogy párosítaná egy marék bogyót egy fagylalttal és egy csokoládé öntettel, szórja át a bogyókat egy friss saláta tetejére, amely más magas rosttartalmú ételeket, például avokádót, szeletelt zöldségeket és teljes kiőrlésű krutont tartalmaz. A kalóriatartalmú desszertek alternatívájaként egyszerű gyümölcsöt is fogyaszthat. Ha gyümölcsöt készítesz magadnak, tartsa a bőrt – ez az, ahol a legtöbb töltőszál fekszik.

A súlycsökkentési terv

A rostban gazdag egész gyümölcsök étele jó stratégia a fogyásnak, de ez csak egy része egy nagyobb tervnek. A gyümölcsök körülbelül háromszorosa a zöldségfélék tipikus kalóriatartalmának, így a súlya megtartható a kiszolgáló méretével. A testsúlycsökkentés és a súlycsökkentés érdekében dolgozzon orvosával vagy regisztrált dietetikusjával, hogy kiegyensúlyozott táplálkozási tervet dolgozzon ki, amely a gyümölcsöket más alacsony kalóriatartalmú, alacsony energiafogyasztású ételekkel együtt biztosítja.