A legolcsóbb módja a gyermek elfogadásának

Ha gyermekeket szeretne elfogadni, de nincs sok pénze az ügynöki díjakra, az ügyvédekre és a nemzetközi utazásokra, vegye figyelembe a belföldi örökbefogadását az állam gyermekvédelmi hivatalán keresztül. Az állami ügynökségeknek általában a legalacsonyabb díjaik vannak, és gyakran alkalmazkodási támogatást nyújtanak a fogyatékossággal élő gyermekek, az idősebb gyermekek vagy testvércsoportok számára. Az Adopting.org szerint 2010 augusztusától kezdődően ezek az állami ügynökségi örökbefogadások költségei általában nem költenek $ 2500-ig, míg a belföldi és nemzetközi ügynökségi örökbefogadások költsége 4000 és 30 000 dollár közötti.

Lépjen kapcsolatba a helyi egészségügyi szervezettel vagy a kormányzati gyermek- és családügynökséggel. Minden állam saját szabályokat és eljárásokat fogad el az örökbefogadással kapcsolatban. A folyamat megkezdéséhez lépjen kapcsolatba az ügynökséggel, hogy megvitassák a képesítéseket, mint például az életkor, az egészség, a családi állapot és a jövedelem.

Ismerje meg a folyamatot és a jogokat az elfogadási folyamat megkezdése előtt. Bár nem szükséges megtartani egy ügyvédet a gyermeke elfogadásához, az örökbefogadási és gondnoksági eljárások bonyolultak lehetnek. A hosszadalmas jogi csaták és a felesleges költségek elkerülése érdekében kérjen első konzultációs ügyvédet az örökbefogadási díjak kifizetése előtt. Meg tudja magyarázni, milyen díjakat várhat, és hogyan kell folytatni.

Nyissa meg otthoni tanulmányait. Mielőtt egy állami hivatal felnevelné a gyermeket a gondozásba, át kell adnia egy otthoni tanulmányt, magyarázza a Gyermekgondozási információs átjárót. Az Ön otthoni tanulmánya során egy magán vagy egy állami szociális munkás interjút készít Önnel és családoddal, meglátogatja otthonát, és megvitatja veletek az okait, hogy el akarja fogadni a gyermeket. Az otthoni tanulmány befejezése után a szociális munkás ajánlást tesz arra vonatkozóan, hogy vajon a családja megfelelő-e a gyermek számára.

Teljes ápolási osztályok. Sok állam megköveteli a leendő örökbefogadó családoktól, hogy befejezzék a nevelőszülői képzést. Ezek a kurzusok olyan tipikus problémákra vonatkoznak, amelyek szituációban szembesülhetnek, és megvitathatják az állami törvényeket és szabályokat. Általában a leendő örökbefogadó szülőknek nem kell fizetniük ezeket a tanfolyamokat.

Kérje a Szövetségi IV-E Alkalmazási Segítségnyújtási Programot. Ha fogyatékossággal élő gyermek elfogadása engedélyezett, jogosult a szövetségi IV-E támogatásra, amely a gyermek orvosi ellátásáért és napi karbantartásáért fizet. Az Ön államának pénzügyi ösztönző programja is lehet, amely tovább csökkentheti költségeit.