Búza táplálkozási információ

1921-ben egy Minneapolis-i ember véletlenül feltalálta a Wheaties-t, amikor egy forró tűzhelyen kiszágta a korpát. Átvágta a ropogós korpát a Washburn Crosby Co.-ba, ahol a fejmalmoló három tucat búzaváltással kísérletezett, amíg egy olyan dobozt nem talált, amelyik nem fordulna porba. A Wheaties dobozok már azóta is élelmiszerboltokban vannak. A dobozon szereplő táplálkozási tények a gabonafélék háromnegyedes csésze-adagolására vonatkoznak.

Kalória tartalom

A Wheaties egy adagja 100 kalóriát tartalmaz. Öt ilyen kalória származik a zsír a gabona. Ha tejet adsz a Wheaties-nek, akkor a kalóriaszám növekedni fog. Egy negyed csésze sovány tej 20 kalóriát tartalmaz, míg 1/4 csésze tej teljes 37,5 kalóriát tartalmaz.

Energiaforrások

A Wheaties egy adagja 22 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis az ajánlott napi érték 8 százaléka azoknak, akik naponta 2 000 kalóriát fogyasztanak. A szénhidráttartalom 4 gramm cukrot és 3 gramm étkezési rostot tartalmaz. A gabonaféléknek 0,5 gramm zsírtartalmuk van, és nincs telített zsír vagy transzzsír. A gabonának egy adagja 2 gramm fehérje. A szükséges fehérjék mennyisége az életkorától és a nemétől függ, de általában az Institute of Medicine becslése szerint kb. 0,4 gramm proteint tartalmaz testtömeg kilogrammonként.

Vitaminok és ásványi anyagok

A Wheaties egy adagja 90 mg káliumot tartalmaz, vagyis az ajánlott táplálékkiegészítés 3% -át. A gabona tartalmaz továbbá A-vitamint, B-6 vitamint, niacint, riboflavint, folsavat, B-12 vitamint, tiamint, C-vitamint, cinket, kalcium-karbonátot és vasat.

Koleszterin és nátrium

A Wheaties egy adagja nem tartalmaz koleszterint, így jó választás, ha alacsony koleszterinszint-étrendet követel, vagy csak figyeli, mennyit fogyaszt a koleszterin. A búzadarak tartalmaznak trinátrium-foszfátot, nátriumot, foszfort és oxigént tartalmazó vegyületek. Ez növeli a gabona nátriumtartalmát, ezért beszéljen orvosával, mielőtt ezt a gabonát elfogyasztja, ha azt mondták, hogy kövesse az alacsony nátriumot tartalmazó étrendet. Egy adag 190 milligramm nátriumot tartalmaz, vagyis az ajánlott napi adag 8 százaléka. Ha a nátrium bevitelét napi 1500 milligrammra korlátozza, ez a napi pótlék 12,7 százalékát jelenti.

Wheaties Étkezés Ötletek

Dr. William Sears szerint az ideális reggeli fehérje és komplex szénhidrátok kiegyensúlyozott részeit tartalmazza. Mivel a Wheaties 2 gramm fehérjét tartalmaz adagonként, érdemes néhány étrendhez hozzáadni fehérjét, hogy táplálóbbá tegye. Hozzon létre egy töltött ételt egy tálas Wheaties evésével, 1 uncia mandulával és egy negyed csésze tejjel. Ha tejet szeretne gabonafélék nélkül, akkor tegyen egy kenyérsütéses tejet vagy egy egyszerű joghurtot.