Gyepes cipő ellen

1526-ban az első felvett sportcipő egy “futballcipő” volt Henry VIII. Nagy ruhásszekrényében. Annyi szóval, ez egy korai pár cipő. Az elkövetkező 500 évben a sportcipők jelentősen megváltoztak, fejlődve a mai labdarúgó- és gyapjúcipőkben, amelyek a labdarúgásban, fociban, baseballban, lacrosse-ban és más sportokban találhatók.

Jellemzők

A hüvelyek minden oldalról szabványosított cipőből állnak, és magas felső és alsó magasságúak. A cipő alja merevségben változik a gyártótól és a gyártótól függően, és általában nyolc-tizenöt karimával van bevonva. A feszítőcsavarok fémből vagy gumiból készülhetnek, a sporttól függően, és a legtöbb ligának hossza fél hüvelyk. A szalagcipők maximális mobilitást igényelnek, és nagyon kevés merevséget kínálnak a cipő talpján. A gyapjúcipő magassága többnyire alacsony tetejű, és a cipő alsó része több tucat apró gumi szegecsort tartalmaz, amelyek között nagyon kevés a távolság.

Funkció

A fő cél az, hogy maximális lánctalanítást biztosítson egy puha fűben vagy sárban. A cipő magassága attól függően változik, hogy mekkora bátorságot kíván. Az alsó tetejűek minimális bõrtámasztást biztosítanak, de maximális mozgást tesznek lehetõvé, miközben a magas csúcsok erõs bokát biztosítanak, de súlyosan korlátozzák a mobilitást. A hasítócsapokat úgy kell ásni, hogy az ütközéskor megakadályozzák a csúszást. A szalagcipők kifejezetten mesterséges gyepes felületekhez készültek. A kis gumi csavarok megragadják a gyepfelületet, és segítik a lábbal lökni minimális csúszás esetén.

Előnyök

A szikrázó, sáros területeken a nyakkendők nyújthatnak Önnek a vonóerőt és az irányváltást anélkül, hogy egy váratlan csúszás következtében leesne vagy húzna egy izomot. A zsinórok egyedülálló robusztussága csökkenti az esélyét, hogy az izmot a lábfej aljára húzza, vagy a gyeplőtől szenved. A szalagcipő, bár az iszapos területeken haszontalan lehet, ideális a mesterséges erdőre. Az apró gumilapok megfogó hatásának köszönhetően sokkal nagyobb sebességet érhet el, mintha cipőben vagy cipőben futna.

szempontok

Egyes sportok, például a baseball néha olyan mezőt is magában foglalnak, amely mind mesterséges gyepből, mind piszokból áll. Míg a gyepescipő kitűnő tapadást biztosít a mesterséges gyepterületen a mezőn, előfordulhat, hogy a gémek sokkal jobb tapadást tesznek lehetővé a piszok talaján. Vegye figyelembe a pozícióját a mezőn, amikor kiválasztja a cipő típusát.

Figyelem

A sérülések sajnos közös hátránya a versenyképes sportok, különösen az intenzív fizikai aktivitással járó verseny. Nem ritka, hogy még a jól képzett hivatásos sportolók is megtévesztik és megcsavarják vagy megtörik a bokát, miközben alacsony cipőben visznek. A Turf cipő szintén nagyon kevés egyedüli támaszt nyújt, és bár nagyobb mozgást és vontatást eredményezhetnek, tudták, hogy sokkal nagyobb számú turfos lábujj sérülést okoznak, mint a gallyak.