Jóga állások aranyér relief

A hasmenés, amelyet cölöpöknek is neveznek, néha fájdalmas, kínos állapot, amelyet az anus vénái gyulladása okoz. A nyálkahártyák általában túlzott feszültség következtében a bélmozgások vagy a terhesség alatt a törzsön lévő törzs miatt. Bizonyos jóga pózok segíthetnek enyhíteni a kellemetlen érzés aranyér. Forduljon orvosához, ha úgy gondolja, hogy vérzésed van, mert az anális vérzés egy komolyabb bélrendszeri betegség jele lehet. Beszéljen orvosával vagy egy jóga tanárral, mielőtt elvégezné ezeket a jóga pózokat.

Sarvanga Asana, más néven a gyertya póz, segít csökkenteni a stresszt és egyéb tüneteket aranyér. Ezt a pózát néha a váll állványnak is nevezik, és egyensúlyt és rugalmasságot igényel. Ennek a póznak a végrehajtásához, feküdjön a padlón és térdre hajlítsa a mellkasát. Helyezze az ujjait a háta mögé. Húzza ki a lábát és emelje fel őket 90 fokos szögben. Most tekerje fel a lábad és a gerinc, és támogatja a hátát a hajlított könyök. A lábadnak összhangban kell lennie a gerincvel. Tartsa ezt a pózust 10 másodpercig, majd lassan lehajolt vissza a padlóra.

A lábak felfelé állítva egy nyugtató, helyreállító jóga póz, amely segíthet az anuson történő keringés javításában és az aranyér tüneteinek csökkentésében. Ennek a póznak a végrehajtásához a fal közelében feküdj. Kezdj az oldaladon térddel hajlítva, sarkúak a falhoz és a fenekehez közel, közel a fal széléhez. A lábaidat felfelé és felfelé fordítva úgy, hogy a sarkaid a falon nyugszanak, lábaink pedig merőlegesek a padlóra, háttal a padlón. Ha lehet, vigye a fenékét közelebb a fal alapjához. Lassan egyenesítse ki a lábadat, hogy pihentesse a falat. Tartsa karjaidat az oldaladon. Fókuszálj a légzésedre és maradj ebben a pózban, ameddig csak akarsz.

A guggoló póz segíthet a székrekedés ellen, ami az aranyércek gyakori oka. Ennek az egyszerű póznak az elvégzéséhez vigye a lábát kissé szélesebbre, mint a csípő szélességét, és térdre hajlítsa, amíg egy guggoló helyzetbe nem kerül. Hagyja, hogy a feneke leereszkedjen a padlóra, és imádkozzon a kezedbe. Nyomja meg a könyökét a belső combjaid ellen, ha további comb és ágyékszalagot szeretne. Tartson ebben a pózban több lélegzetet, majd álljon vissza egy álló helyzetbe.

A gyermek pózja egy másik helyreállító jóga póz, amely enyhíti az aranyér tüneteit, növeli a keringést az anusban és esetleg enyhíti a székrekedést. Ennek a póznak a végrehajtásához kezdj asztalra a kezed és a térde között, tartsd a kezedet a vállod és a térddel a csípőddel összhangban. Hajlítsa meg a térdét, hogy a fenekét a sarkába dobja, és a mellkasát a padlóra süllyesztette. Pihenje a homlokát a padlón. A karjaidat a teste mellé teheti, vagy a fejed előtt hagyhatja őket. Maradjon ebben a pózban egy percig, vagy amíg csak kényelmes az Ön számára.

Sarvanga Asana

Lábak fel a falra

Squatting Pose

Gyermek Pose