Mi a grapefruit pektin előnyei?

Ha több rostot kapsz a diétádban, akkor jó ötlet, ha megpróbálsz javítani az egészséged. A grapefruit pektin egyfajta oldható rost, amely a citrusfélékben megtalálható, kiegészítésként. Hozzáadása a napi adaghoz hozzájárulhat a koleszterin csökkentéséhez és a hasmenés kezeléséhez. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítést hozzáadna napi rutinához.

Csökkenti a koleszterint

A magas koleszterinszint a szívbetegség kialakulásának egyik fő kockázati tényezője az Amerikai Szív Szövetség szerint, és az egyik legfontosabb tényező, amelyre a leginkább irányítható. A grapefruit pektin segíthet csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Az Európai Journal of Clinical Nutrition című kiadványban közzétett 2012-es tanulmány szerint a citrus pektinnel való kiegészítés 6% -kal és 7% -kal csökkentette a koleszterint. Ez azt jelenti, hogy fontos megjegyezni, hogy az alma pektin kevésbé hatékony, mint a citrus pektin a koleszterinszint csökkentésére.

Az emésztésre gyakorolt ​​hatás

Az oldódó rostok formájában a grapefruit pektin gél az emésztőrendszerben, ami segít a lassú emésztésnek. Ez a beavatkozás segíthet abban, hogy hosszabb ideig érzed magad, ami akkor előnyös, ha csökkentett kalóriatartalmú étrendet követel a fogyásnál. Ha hasmenése is van, a grapefruit pektin gélesedése és a tranzitidő csökkenése segíthet enyhíteni Gyakori és laza széklet.

Küzdelem a rák ellen

A grapefruit pektin szintén rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Egy, a lengyel PostČy pyotyy Medycyny Doł> wiadczalnej című folyóiratban megjelent 2014-es cikk szerint a pektin oligoszacharidjai elősegíthetik a rákos sejtek halálát a vastagbélben. Segíthetnek a rák kockázatának csökkentésében is, ha megragadják a rákkeltő anyagokat a székletében. A Memorial Sloan Kettering Cancer Center megjegyzi, hogy az állítások alátámasztására szolgáló tudományos adatok azonban korlátozottak, és több kutatásra van szükség.

Kiegészítés aggodalmak

Annak ellenére, hogy a grapefruit pektin természetes táplálékból származik, mindig beszélje meg orvosával az étrend-kiegészítő használatát mielőtt elkezdi szedni. A kiegészítő módosított citrus pektinek egyik formája a Memorial Sloan Kettering szerint enyhe hasmenést okozott. Azt is aggodalomra ad okot, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszer lovasztatin kombinációjával kombinálva a grapefruit pektin növelheti az alacsony sűrűségű lipoproteint, a “rossz” koleszterint.