Mi a jó távolság a futáshoz

A legjobb futási távolság feltüntetése kihívást jelenthet, különösen akkor, ha új futó. Számos különböző elemet kell figyelembe venni, beleértve a fizikai alkalmasságot, a helyi terepet és az éghajlatot. Azonban elsősorban a fitnessre összpontosítva meghatározhatja a távolságot, amely az Ön számára a legjobb bázis távolság.

Építsd meg a fitneszed

Mielőtt megpróbálna futni bármilyen távolságban, fontos, hogy először építsd fel a fitnesz szintjét. A “Fitness Running” című könyvében Richard Brown azt ajánlja, hogy értékelje az alkalmasságot annak biztosítása érdekében, hogy legalább 30 percet folyamatosan járjon legalább hetente háromszor, mielőtt elindít egy futó programot. Miután létrehozta gyalogolási képességét, elkezdheti futni.

Gondoljon percben, nem Miles

Számos új futó a futó programokban zuhan, mert úgy gondolják, hogy egy bizonyos távolság elérése érdekében sikeresnek kell lennie. Miután felépítette a sétaidőt, integrálja a futást úgy, hogy félreteszi a perceket kifejezetten futáshoz. Minden nap erre építkezhet, így az egész 30 perces séta futni fog. Miután ezt megtette, felmérheti a sebességét és meghatározhatja a legjobb távolságot az Ön számára.