Mi okozza a piros piros vonalakat az arcon a bőr alatt?

A bőr alatti finom vörös vonalak általában megnövelt kapillárisok vagy véredénycsomók láthatóak a bőr felületéhez való közelségük miatt. A betegséget vénák, szálas erek vagy pók angioma néven ismerik. Ennek okai a bőr állapotától, például a rosaceától a terhességig, a napsérülésig, az alkoholizmusig és a májbetegségig terjednek. Az egészségügyi szakértő pontos diagnózisa azért fontos, mert a pók angioma figyelmeztető jel lehet az alapbetegség állapotára.

Terhesség

Sok nő átmeneti, kis piros vonalat vagy törött ereket tapasztal a testük különböző részein a terhesség utolsó néhány hetében. A megnövekedett véráramlás a harmadik trimeszterben vezethet, amikor az apró kapillárisok behatolnak, és észrevehetőbbé válnak az arcukon. A pókvérek általában eltűnnek, amikor a baba megszületik, és a vér áramlása visszatér a normális szintre.

rosacea

A rosacea olyan bőrbetegség, amely különféle tünetekkel jár. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint néhány rosacea-szenvedő az egyéb tünetek mellett vörös vénákat is tapasztal. Bár nincs rosacea gyógymód, vannak helyi kezelések, amelyek enyhítik az állapothoz társuló kellemetlenségeket.

photoaging

Az American Academy of Dermatology figyelmeztet arra, hogy a kibővített kapillárisok gyakran fotózás vagy napsütés következményei. A napsütés vagy a napágyak ultraibolya sugárzásainak nem megfelelő védelme több éven keresztül vezethet az arcodon kialakuló pókhéjakhoz. A Mayo Klinika megjegyzi, hogy számos vagy ismételt leégés okozhatja a vörös vénák arcát, fülét, arcát és orrát.

Alkoholizmus és májbetegség

A pók angiómákat általában alkoholos vagy májcirrhosisban szenvedő betegeknél találják. A Taipei-i Orvostudományi Veterán Általános Kórház kutatóinak és Tajvan Nemzeti Yang-Ming Egyetem Orvostudományi Egyetem kutatói találtak kapcsolatot a pók angiómák és az alkohollal kapcsolatos májbetegségek között.