Miért ad nekem emésztési zavar a fekete bors?

Ha krónikus emésztési zavarban szenved, lehet, hogy eltávolítja a fekete borsot a diétájából, hogy megakadályozza a tünetek kialakulását. A National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint a fűszerek, például a fekete bors, a chili paprika és a curry növelhetik az emésztési zavarok esélyeit. A krónikus emésztési zavarnak orvosi értékelést kell kapnia annak megállapítására, hogy egy másik állapot gyakori emésztési zavarokat okoz.

Fekete Pepper emésztési zavar

Az emésztési zavar nem gyógyászati ​​állapot, hanem inkább a tünetek gyűjteményének leírására használt kifejezés. A gyakori tünetek közé tartozik a hányinger, puffadás, viszketés, a teltségérzet és a mellkasi üregben érezhető fájdalom. Bizonyos ételek nagyobb valószínűséggel okoznak emésztési zavarokat, például fekete borsot. A fekete bors a nyelőcsőben a savszintet növelheti, ami gyakori tüneteket okozhat. Ha hányás, fekete széklet, váratlan fogyás, bőrszín sárgulása vagy bajban étkezés után nyelni tud, azonnal hívja orvosát.

Gyomorégés zavartsága

A gyomorégés általában összeomlik az emésztési zavarokkal, mivel mindkét tünet jellemzően együtt fejlődik. A gyomorégés fájdalmas, égő érzést érez a mellbimbás vagy a nyak hátán a fekete bors fogyasztása után. A gyomorégés a nyelőcsőbe jutó gyomorsav következménye, amely irritációt és ártalmat okoz a torkának bélésében. A fekete bors a gyomorégés általános tápláléka. A gyomorégés, amely hetente több mint kétszer fordul elő, következetesen gastrooesophagealis reflux betegségnek számít. A fekete bors és az egyéb közös ételeket kiváltó anyagok, például savas ételek és menta elkerülése segíthet az emésztési zavar és a gyomorégés megelőzésében.

Egyéb okok

Más okok miatt is előfordulhat emésztési zavar, a fekete bors fogyasztása mellett. Az emésztési zavar gyakori okai közé tartozik a túl gyors fogyasztás, túl nagy étkezés, zsíros ételek fogyasztása, sok koffein fogyasztása, dohányzás, magas rosttartalmú ételek fogyasztása, érzelmi stressz, epekő, hasnyálmirigy-gyulladás, fekélyek és gyomorhurut. Fontos, hogy megbeszélést tartson orvosával, hogy meghatározza az emésztési zavar okát a fekete bors fogyasztásáról. Bizonyos betegségek, például fekélyek és hasnyálmirigy-gyulladás kezelésére orvoshoz kell fordulni. Az emésztési zavar téveszti az epehólyag támadást, ami halállal járhat, ha nem kezelik.

Kezelés

Az emésztési zavar leggyakoribb kezelése az over-the-counter antacidok használata. Az antacidok csökkentik a nyelőcsőben a megnövekedett savat, amelyet fekete bors fogyasztásával hoznak létre. Orvosa javasolhatja, hogy elkerüljük a fekete borsot és egyéb fűszereket. Ha a krónikus emésztési állapot emésztési zavarokat okoz, műtéti vagy antibiotikum kezelésre lehet szüksége.