Miért csúnya a lábam, amikor gyakorolok?

A lábgerincek gyengeséges élményt jelenthetnek, különösen akkor, ha olyan gyakorlatokat folytatnak, amelyek megkövetelik, hogy Ön egész életen át a lábadon legyen. Lehet, hogy kísértésbe kerül, hogy abbahagyja a gyakorlást, de sok esetben a görcsök megelőzésére óvintézkedésekkel megakadályozható. Azonban, ha a lábujjgörcsök nem szűnnek meg megelőző lépések ellenére, forduljon orvoshoz, hogy kizárjon egy mögöttes egészségügyi problémát.

görcsök

A lábfejben lévő görcsöket az izm nem kívánt, erőteljes összehúzódása okozza, amely nem csökken. Az enyhe görcsök csak néhány másodpercig tartanak, míg a súlyosabb görcsök akár több percig is tarthatnak. A súlyos görcsök fájdalmasak lehetnek, és az izmok csomósodhatnak, és a bőr alá nyúlhatnak. Bárki kaphat egy lábgerincet, de viszonylag gyakori az újonc sportolók és a tapasztaltabb sportolók körében, akik sokat állnak a lábukon.

Okoz

Az ok a görcsök miatt nem ismert, az Amerikai Akadémia Ortopédiai Sebészete szerint, de több ok valószínűsíthető gyanúsnak. A gyakran említett állapotok, amelyek görcsök kialakulásához vezetnek, az izomfáradtság, a megfelelő nyújtás, a dehidratáció és az elektrolit egyensúlyhiány hiánya. Kevésbé gyakori, a gyógyszer vagy a mögöttes egészségügyi rendellenesség a bűnös. A forró környezetben gyakorló túlzott izzadáshoz vezethet, ami tovább hozzájárul a kiszáradáshoz. Ha nem kap elegendő elektrolitot a táplálkozásodban, különösen a nátrium-, kálium- és magnéziumtartalmakban, akkor is hozzájárulhatsz a lábgerinchez. Azok a cipők is, amelyek nem támogatják a boltíveket, vagy nem férnek hozzá, szintén hozzájárulhatnak a problémához.

Kezelés

Ha harc közben kap ütést, állítsa le, amit csinál és pihen. Távolítsa el a cipőjét, ha visel, és nyújtsa és masszírozza lábát, amíg a görcsök el nem mennek. Ivóvíz vagy elektrolitokkal fokozott sportital is segíthet. A káliumhiány egy gyakori probléma, amely görcsök kialakulásához vezet, és egy banánt, amely nagy mennyiségű elektrolitot tartalmaz, segíthet orvosolni. Ha a görcsök a testmozgás után nyugszanak, akkor az izom feszes és hideg legyen, ha az izmok fájdalmasak vagy gyengék.

Megelőzés

A lábgerincek elkerülése érdekében az erőteljes edzés előtti napon kezdődjön az ivóvíz. Az edzés előtt igyon 1-3 csészét, és tartsa hidratálva a testmozgás során kis vízzel. Kerülje a teljes hidratálást, amíg befejezte a gyakorlást. Egyél olyan étrendet, amely ásványianyag-tartalmú gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaz, és vegyen egy multivitaminot a megfelelő elektrolitellátás biztosítása érdekében. Melegítsd fel a gyakorlást és óvatosan nyújtsd a lábadat. Az egyetem láb- és bokaiskolai intézete szerint a lábának alsó része számára hatékony lábtörlődést végeznek, ha az egyik lábfejét egy falhoz kell helyezni, és a lábát a földön tartja. Hajlítsa a térdét a fal felé, és tartsa a térdét a lábával. Tartsa a húzást 30 másodpercig, majd ismételje meg a mozgást a másik lábával. A láb izmainak megnyújtása, különösen a borjú izmok is segíthetnek. Ha a lábai fájdalmasak vagy fáradt vagy, pihenj és ne próbálkozz újra, amíg teljesen helyre nem áll és a fájdalom eloszlik. Vegyél új cipőket, ha öreged vagy kopott. A talpbetétek vagy más támaszok elhelyezése cipőjében támogatást nyújthat az ívek számára, csökkentve a fáradtságot. Ha továbbra is tapasztalt lábgerincek gyakorlása közben, annak ellenére, hogy megakadályozzák őket, forduljon orvoshoz. Beszéljétek meg bármely gyógyszeres kezelést, hogy a görcsök ne okozzanak mellékhatást.