Milyen formájú tej a leginkább kalciumot tartalmaz?

Ha nagy étrendi kalciumnövelést keres, a tejtermékek vezetik az utat a jobb táplálkozáshoz. A dúsított gabona mellett a tejtermékek dominálnak a magas kalcium ételek listáján. Választhat különböző ásványi koncentrációkat, kalóriatartalmakat és zsírtartalmú különböző tejtermékekkel, hogy napi 1000-100 milligramm kalciumot érjen el. A joghurtok, a tej és a sajt fajtáit alapozza meg, hogy a teste mennyire érez le a laktózt vagy a tejcukrot, valamint súlyát és egészségügyi prioritásait.

Sűrített és párolt tej

A sűrített és párolt teákkonzervek a tejtermékek legmagasabb kalciumtartalmát mutatják, de nem feltétlenül a napi fogyasztás legjobb forrása. Az emberek ezt a gazdag tejformát használják, amelyből a víz nagy részét eltávolítják feldolgozás, főzés vagy más italok, például kávé, tea és forró csokoládé kiegészítéseként. Bár 1 csésze édesített sűrített tej 869 milligramm kalciumot és nem zsíros bepárlott tej 742 milligramm kalciumot tartalmaz, akkor nagyobb valószínűséggel hígíthatja őket, mint a teljes erejét. Egy csésze édesített sűrített tej 982 kalóriát szállít, szemben a nem kalcinált tej 200 kalóriával.

Ricotta sajt

A ricotta sajt, a juhtej és a tejsavó termék egy kellemes, magas kalcium tejtermék tétel, amelyet feldolgozhat. Magas kalóriát fizet – 339 kalóriát a csökkentett zsírtartalmú tejből készült ricottaért – 669 mg kalciumot 1 csészénként. Az egész tej ricotta kevesebb kalciumot és több kalóriát tartalmaz a zsírból. A Ricotta nyolcnapos rövid eltarthatósága és gazdagsága nagyrészt korlátozza gyakori felhasználását és fogyasztását.

joghurtok

Az egyszerű, zsírmentes joghurt a kalcium tápláléknak megfelelő, széles körben elérhető, egészséges választékot jelent. A joghurt egyes márkái élő kultúrái elfogadhatóbbnak bizonyulnak, mint a tej egyéb formái a laktóz intoleranciában. Egy 8 uncia adag 452 milligramm kalciumot, vagyis a napi szükséglet 45 százaléka, 127 kalóriát tartalmaz. További zsírok vagy édesítőszerek kiszorítják a kalciumtartalom egy részét, így az alacsony zsírtartalmú, teljes tej és ízesített joghurtok kevesebb kalciumot tartalmaznak, mint a nem zsíros fajták.

Tejrázás

A tejsavas tejben és fagylalt összetevőkben lévő kalcium a magas kalciumtartalmú italokat eredményezi, amely szintén magas a zsírban és a kalóriában. 457 milligramm kalciumot tartalmaz, egy 11 uncianyi vaníliás tejrázás 351 kalóriát és 10 gramm zsírt tartalmaz. Ha a testsúlyát vagy a zsírkötést a szív- és érrendszeri kockázat csökkentése érdekében választja, inkább helyettesítse a sima tejet. Egy csésze zsírmentes tej 299 milligramm kalciumot, zsírt és csak 83 kalóriát tartalmaz.