Milyen hal koleszterinszintje?

A szív egészségének javítása érdekében az American Heart Association heti két alkalommal legalább kétszer fogyasztja a halat. Lehet, hogy azon gondolkodik, hogy ez igaz-e minden halra, vagy ha korlátozni akarja a koleszterin és zsír magas szintjét. Az igazság az, hogy a húshoz képest a koleszterin viszonylag alacsony a hal. A kagylók egy magas koleszterin-hal, de ez az élelmiszer is egészséges táplálékká válhat.

A koleszterinbevitel figyelése segít a vér koleszterinszintjének csökkentésében és a szív- és érrendszeri egészség javításában. A halak átugrása, mert félek a koleszterin tartalmaktól, lehet, hogy nem a legjobb érdeke. A legtöbb hal koleszterinszintje alacsony, és néhány alapvető zsírsav egészséges forrása, amely javíthatja a szív egészségét. A zsíros halak tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, amelyek csökkentik a vérnyomást és lerövidítik a plakk felszívódását az artériák falain, az American Heart Association szerint.

A kagylók, mint a kagylók, a rák, a homár, a rák és az osztriga a legmagasabb koleszterinszintű tengeri termékek. A 15 nagy garnélarák adagja 166 milligramm koleszterint tartalmaz. Négy vagy öt párolt kagyló 48 milligramm koleszterint tartalmaz. 80 gramm koleszterint kapsz 3 dkg rákban, és ugyanannyi rák van 61 mg-mal.

Habár a kagylók magas koleszterin tartalmúnak tűnnek, ez az összeg még mindig alacsony vagy mérsékelt, ha összehasonlítja a húsával. Például egy 3,5 uncia bélszín 80 mg koleszterin, 3,5 uncia bárány 106 és egy tojás 212 milligramm. Ha figyelembe vesszük a tenger gyümölcsei által fogyasztott mennyiséget, mint a hús mennyiségét, akkor a kagyló is alacsonyabb a koleszterinben és egészségesebb, mint bizonyos húsok. Ennek oka, hogy alacsony zsírtartalmú zsiradéka mellett az American Heart Association azt javasolja, hogy hetente kétszer helyettesítse a húst a húsra.

A halak elkészítésével vagy növelheti az egészségét, vagy növelheti a zsír- és koleszterinszintet. A homár és a rák gyorsan zsírral és koleszterinnel tölthető fel, amikor egy tál olvasztott vajjal szolgálják fel. A kagyló, az osztriga és a kagyló is egészségtelen, ha mély sült. Grillezni, gőzölni vagy sütni a halat és kagylókat olívaolaj helyett vaj helyett, valamint alacsony nátrium fűszernövényeket és fűszereket só helyett.

Kisebb koleszterinszint

Magas koleszterin tenger gyümölcsei

Koleszterin összehasonlítás

Készítmény