Milyenek a kamilla tea veszélyei?

Ha egy csésze kamilla teát élvezsz, nem vagy egyedül. Több mint egymillió csésze kamilla teát kortyolnak naponta, jegyzi meg a University of Pittsburgh Medical Center. A tudományos kutatások nem támasztják alá a gyógynövény tea állítólagos előnyeit álmatlanság, szorongás és emésztési zavar miatt. Ezenkívül a kamillát folyékony kivonatokban, kapszulákban, tablettákban, krémekben és szájöblítésben használják. Beszéljétek meg az e gyógynövény lehetséges mellékhatásait és előnyeit az orvosával, mielőtt kamilla teát használnának.

Gyógyszerkölcsönhatások

Kerülje a kamilla tea használatát, ha antikoaguláns gyógyszereket, például warfarint, heparint, klopidogrelt, tiklopidint vagy pentoxifillint szed. A kamilla természetes vérhígító vegyületeket tartalmaz, amelyek véralvadásgátló gyógyszerekkel, például warfarinnal kombinálva kockázatot jelenthetnek a belső vérzésre. Ne cserélje ki a kamilla a véralvadásgátló gyógyszereit, mivel a gyógynövény-kiegészítők nem a szokásos gyógyszerek előnyeit helyettesítik. A kamilla kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel, megváltoztatva azt, hogyan metabolizálódnak a szervezetben.

Allergiás reakciók

Ne igyon kamilla teát, ha allergiás reakciót tapasztalt a százszorszépek családjához, például parlagfűhöz, krizantémhoz és körömvirághoz. Ha allergiás a pollenre, amely ezeken a növényeken található, hasonló reakciót okozhat a kamilla esetében. A kamilla okozhat egyéb súlyos allergiás reakciókat egyes betegeknél, amelyek a bőrkiütésektől az anafilaxiaig terjednek. További allergiás reakciók a torok duzzanata és légszomj. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a kamilla okozta mellékhatások bármelyikét észleli.

Speciális populációk

Ha Ön terhes vagy szoptat, döntő fontosságú, hogy megvitassák a kamilla mellékhatásainak megvitatását, és felsorolják az egyéb gyógyszereket. A legtöbb gyógynövény-kiegészítő hosszú távú hatásai ismeretlenek maradnak, és a kamillát nem vizsgálták széles körben az emberekben. Bár a toxicitásra vonatkozó érvényes jelentések nem utalnak negatív egészségi hatásokra a kisgyermekek, a terhes vagy ápoló nők vagy a máj- vagy vesebetegségben szenvedő egyének esetében, a kamilla biztonságossága ezen populációk esetében nem bizonyított.

óvintézkedések

Bár a tudományos kutatások nem igazolják a kamilla-tea használatát az egészségi állapotok kezelésére, egyes emberek a gyógynövényt használják a szorongás, az álmatlanság és a gyomor-bélrendszeri tünetek csökkentésére. A Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ hangsúlyozza annak fontosságát, hogy az Ön által tervezett alternatív termékek, például a kamilla-tea megosztása az egészségügyi szolgáltatókkal. Kezelőorvosa orvosolni tudja a kábítószer-interakciók, az allergiás reakciók és a speciális populációk sebezhetőségét. Ezenkívül az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem követeli meg, hogy a kutatás érvényesítse a gyógynövény-kiegészítők, például a kamilla előnyeit.