Tippek a 38 éves korban a terhesség eléréséért

A 38 éves korban való terhesség általában nem olyan könnyű, mint egy fiatalabb korban, de lehet, hogy nem olyan nehéz, mint gondolná. Bár az Egyesült Államokban élő nők kevesebb, mint 3 százaléka 35 éves vagy annál idősebb, gyermekek 40 százalékában 2 vagy több gyermek van jelen. Miközben a termékenység csökken a 30-as években, sok nő még mindig életében érezheti magát.

Előretekintési látogatás ütemezése

A nők termékenysége a 32. életév után gyorsabban esik vissza, az American College of Obstetrics and Gynecologists szerint. Míg a petefészkek tojása számának és minőségének csökkenése magyarázza a női termékenység ezen korral összefüggő csökkenését, más tényezők is szerepet játszhatnak. A petefészek műtéte, a méhnyálkahártya, a kemoterápia, a sugárterápia, az endometriózis, a dohányzás, a kismedencei fertőzés vagy a korai menopauza hajlamának veszélyeztetheti a termékenységet. Az esetleges akadályok azonosítása segítséget nyújt az orvos előtt álló előretekintés megkezdése előtt, mielőtt teherbe esne. Lehetséges, hogy olyan kezelések állnak rendelkezésre, amelyek az egészséges terhességhez vezető úton járnak.

Készítsd fel testét!

Az előretekintés után látogasson el egy ötletre, hogy milyen lépéseket kell tennie a terhesség esélyének optimalizálásához. Az egészséges test elengedhetetlen. A dohányzás csökkenti a termékenységet, és valószínűleg csökkenti a csecsemőképességet. Az American Society for Reproductive Medicine és a Reproduktív Endokrinológiai és Infertility Társaság 2013. szeptemberi iránymutatása azt is javasolja a nők számára, akik terhességet próbálnak elkerülni az alkoholfogyasztás feleslegének elkerülése érdekében – több mint 2 ital naponta – mivel ez akadályozhatja a képességét Hogy fogant. A koffeinbevitel napi 250 mg-ra történő korlátozása, a tiltott kábítószerek elkerülése és a súly megőrzése egy egészséges tartományban szintén fontos a fogamzási képesség optimalizálásához.

Van némi türelem

A “Szülészet és nőgyógyászat” című 2004. januári cikk szerzői arról számoltak be, hogy a 35-39 éves nők bevonásával a párok körülbelül 82 százaléka természetesen 12 menstruációs cikluson belül fogant el. Az első olyan évben a párok között, akik az első évben nem tudtak teherbe esni, 51 százaléka képes volt kipróbálni a második évben – ha az apja 35 éves vagy annál fiatalabb lenne. Tekintettel arra, hogy a 38 éves teste nem fog olyan gyorsan elképzelni, mint a 20-as testét, emlékeztesse magát arra, hogy pozitív maradhat, ha nem vár rá olyan gyorsan, mint remélte.

Mikor kell további lépéseket tenni?

Bár az Ön 35 éves kora után természetesen elképzelhető, az American College of Obstetrics and Gynecologists azt javasolja, hogy még mindig orvoshoz forduljon, ha 6 hónap után nem terhes. Termékenységi szakemberek állnak rendelkezésre teszteléshez és értékeléshez, hogy segítsenek leküzdeni az akadályokat. Ha semmi sem fedezhető fel, hogy közvetlenül kezelhetők, megpróbálhatja megtervezni a támogatott reprodukciós technológiákat, például az ovuláció indukálását, az in vitro megtermékenyítést és az intracitoplazmatikus spermium injekciót. Azonban ezeknek az eljárásoknak vannak némi kockázataik, és néhány párok számára nem feltétlenül lehet választani.