A kosárlabda lövés módja

Kevés hangzás elégedett a kosárlabda játékban, mint a háló csúszása, amikor a labda tiszta a karimán keresztül. Szüksége van egy folyékony fényképezési technikára és sok gyakorlásra, hogy rendszeresen hallja ezt a zajt. A kosárlabda lövés “swish-módszere” a kosárlabda edző Tom Nordland képzési koncepcióján alapul. A program egyesíti a kosárlabda lövészet alapjait, és számos új technikát javasol.

A Nordland 1989-ben kifejlesztette a swish-módszert, miközben az Apple Computers-ban dolgozott. Nordland azt állítja, hogy az elmúlt években a profi és amatőr játékokban a kosárlabda lövés százalékos aránya csökkent. Meggyőződése, hogy sok edző nem tanítja a helyes stílust, és sok játékos nem gyakorolja a helyes utat. Swish22 honlapja azt sugallja, hogy a technika javíthatja a pontozási arányokat, és jobb módot kínál az edző forgatására.

Az egyik Nordland fő elve egy “felfelé” erő alkalmazásával a folytatásban. Ez a természetes energia, amelyet felfelé ugrálnak, és az erő a karos emelőn és a kézi tekercsen át vezet. A swish módszer szintén kiemelt fontosságú a felszabadulást, amelynek célja egy folyékony “push és flop”, nem pedig egy pörgetés vagy közvetlen dobás. A Nordland a kosárhoz közeli edzést javasolja, hogy elsajátítsák a karot és kézmozdulatokat, amelyek a lövés végrehajtásához szükségesek

Az Ön pontos álláspontja nem olyan fontos, mint a Nordland által a szeméhez illesztett labdát a kosárhoz. Hasonlóképpen a kezed helyzete, mielőtt elkezdi a lövést, befolyásolja a lövés simaságát. A karjaidnak nyugodtnak kell lenni, és az alkarján lazán kell lenni a mellkas szintjén. Ezzel megadja a helyet a teljes mozgás megteremtéséhez és elég idő ahhoz, hogy lendületet teremtsen. Ehhez az ötlethez kapcsolódik az “ismételhetőség” fogalma -, hogy képesnek kell lennie arra, hogy ugyanazt az ívet és típusú lövést újra létre tudja hozni, ha karjaid és kezed mindig ugyanazt a mozgást követik.

Olyan lendületet akarsz létrehozni, hogy a labdát a kosárhoz kapod, így csak a megfelelő szögben esik le. Ha a labdát túl keményen dobja, akkor kockáztatja, hogy dobott egy “téglát” – egy lapos lövés, amely a lövedékeket a peremről vagy a hátlapról eltávolítja. Bár a magas ív lehetővé teszi a függőleges cseppet a kosárba, a gyakorlatban a maximális effektív szög általában nem több, mint 60 fok, Angelo Armenti a “The Physics of Sports” című cikket írja. A Nordland azt is javasolja, hogy 50 és 60 fok között legyenek.

A Swish módszer

Up Force és Release

Positioning

Angles