A tea hátrányai

Ha szereti az ébredést egy csésze forró tea, folytasd a kortyot. Ez az ital magas antioxidánsokkal rendelkezik, és a kutatások azt mutatják, hogy elősegítheti a szívbetegségek megelőzését, erõsebb csontok építését, és javíthatja a hangulatot a Harvard Health Publications szerint. A tea azonban nem tökéletes, és néha mellékhatásokkal jár. Ezek a kérdések az igazi teákhoz kapcsolódnak, amelyek a tejalapból készültek, és nem feltétlenül a növényi változatok.

Vas ügyek

A tea antioxidánsoknak nevezik a flavonoidokat, amelyek számos egészségügyi jutalmat nyújtanak. A flavonoidok azonban kötődnek a növényi ételekben, például a babban és a zöldségekben, valamint a tejtermékekben található nonheme vashoz. Ha ilyen ételeket iszol a teád, ezért a szervezet nem képes hozzáférni néhány vashoz. A fontos tápanyag felszívódásának maximalizálása érdekében korlátozzuk a teák ivását az ételek között, vagy adjunk hozzá egy citromfürtöt a vas-kötő hatás leküzdéséhez.

Koffein szövődmények

Nem olyan erős, mint a kávé, de a tea tartalmaz koffeint, ami ideges, ideges és émelygő, ideges szívveréseket és álmatlanságot okozhat. Bár a tartalom márkanév szerint változik, a fekete tea általában a leginkább koffeint tartalmaz, az oolong mérsékelt koffeintartalmú, a zöld és a fehér teák pedig a legkevesebb koffeint tartalmazzák. A koffein szintje a tea esetében 14-60 mg / csésze, ami jóval kevesebb, mint a napi 200-300 milligramm, amit a MedlinePlus mérsékelt bevitelt tart. Azonban nem sok koffeint tartalmaz, ha néhány ember negatív hatásokat tapasztal.

Sugar túlterhelés

A sima tea nem tartalmaz semmilyen cukrot vagy kalóriát, de a palackozott jeges teák a piacon mindkettővel vannak töltve. Az egyik legfontosabb márka édesített teája 50 kalóriát tartalmaz csészénként, míg egy másik 90 kalóriát tartalmaz csészénként – mindezen kalóriák hozzáadott cukorból származnak. A kalória terhelés ellenére a cukornak nincs táplálkozási értéke, és az American Heart Association azt javasolja, hogy a nők naponta több mint 100 kalóriát kapjanak – és a férfiak ne kaphassanak több mint 150 kalóriát -.

Színezett fogak

Bár a tea gazdag színe tetszetős lehet a teáscsészében, valószínűleg nem akarja, hogy a mosolyod a sötétséghez igazodjon. Sajnálatos módon a tea is megfestheti fogait, mint a kávé, a vörösbor és más színes italok. Ha a festés aggodalomra ad okot, gyakran fogjátok el a fogait – ideális esetben, közvetlenül a teát befejezve. Az is segíthet, hogy vizet inni a tea után, hogy lemossa a festőszereket.