Búzaintolerancia és hipoglikémia

Ha a vércukorszintje túl alacsony, a szervezet jeleket küld. A remegés, a verejtékezés, a gyengeség, a szédülés vagy a fejfájás, az ingerlékenység, a szorongás vagy a zavartság mind hipoglikémiás reakcióként jelennek meg. Alacsony vércukorszint akkor is előfordulhat, ha nem rendelkezik cukorbetegséggel. Forduljon orvosához, ha rendszeresen szenved a hypoglykaemiában, hogy végezzen vizsgálatot és tesztelést a vércukorszintjének forrásának meghatározásához. Az egyik ilyen vizsgálat során ellenőrizni kell a búzaintoleranciát, mivel ez a probléma egyik lehetséges oka.

Búza intolerancia

A búza intolerancia a glutén érzékenységének eredménye. A lisztérzékenység olyan állapot, amelyben a glutén expozíció kiváltja az immunreakciót, és elpusztítja a beleket, de a glutén intolerancia valójában sokkal gyakoribb és felelős a tünetekért, amelyek érintik a szervezet minden részét. Ha glutén intoleráns, akkor lehetnek emésztési problémák, súlyproblémák, autoimmun betegségek, például a vitiligo, reumatoid arthritis és Hashimoto thyreoiditis. A hipoglikémia a búza vagy a glutén intolerancia tünete lehet Dr. Stephen Wangen, a Seattle-i IBS Kezelőközpont szerint, és az “Egészségesebb búza nélkül: A búza allergia, a celiac betegség és a nem celiac glutén intolerancia új megértése” című szerzője szerint. ”

Búza a táplálkozásban

Ha nem tolerálják a búzát, ki kell küszöbölnie az étkezésből származó összes gabonát. A búza a leggyakrabban használt gabona készítéséhez kenyér, bagel, zsemle, reggeli gabona, sült termékek, sütemények, pizza tészta, csirkehús, tortillák, tészta és egyéb feldolgozott élelmiszerek. A búzát számos olyan ételben is megtalálja, ahol nem gyanúsítaná, például salátaöntetek, marinátok, szószok, ízesítőszerek és ízesítők. Mindig olvassa el az élelmiszer összetevõi listáját annak biztosítása érdekében, hogy búzától mentes legyen. A búza néhány héten át történő eltávolításával gyorsan csökkentheti a hipoglikémia gyakoriságát, ha a búza intolerancia a probléma forrása.

Glutén intolerancia

Ha nemcsak a búzára intoleránsak, de érzékenyek a gluténre is, teljes mértékben gluténmentesnek kell lenni ahhoz, hogy megoldja hipoglikémia problémáit. Amellett, hogy megtalálható a búzában, glutén is jelen van az árpában, rozsban és zabban, amelyek nem gluténmentesek. Kiválaszthatja az olyan élelmiszereket, amelyek igazoltan gluténmentesek, vagy a diétán alapulnak olyan élelmiszerek, amelyek természetes módon gluténmentesek, mint például az édesburgonya, a burgonya, a kukorica, a quinoa, a köles, a rizs, a gyümölcs és a nem szárított zöldségek. Válasszon egyszerű húst, halat és baromfit, és tartsa távol az előfűtött, pácolt vagy kereskedelmi forgalomban kapható változatokat.

Egyéb táplálkozási tanácsok

Ha a búza vagy a glutén intolerancia felelős a hipoglikémiáért, az állapota nagymértékben javulni fog, miután az étrendet megfelelően módosította. Mindazonáltal továbbra is követnie kell a szokásos táplálkozási tanácsokat, amelyek segítenek megőrizni a vércukorszintet az étkezések között, hogy megakadályozzák az alacsony és kellemetlen tüneteket. Egy búzától mentes vagy gluténmentes ételt vagy harapnivalót fogyasszon két-három órán keresztül. Válassza ki a szénhidrátok rostos forrásait, és mindig kombinálja a szénhidrát-gazdag ételeket zsírral, fehérjével vagy mindkettővel a vércukorszint stabilizálása érdekében.