Mi a hatása annak, hogy nem eszik, majd gyakorolják?

Ha fogyni szeretne, vagy formába önteni, akkor a tápláló étkezési terv és a rendszeres edzésprogram a leghatékonyabb módja a célok elérésének. Bár kísértés lehet a kalóriák súlyos korlátozására, hogy gyorsabban fogyaszthasson, az étkezés nem okozhat számos problémát, amikor gyakorol. A nem evés és az edzés hatásainak ismerete segíthet abban, hogy egészséges döntéseket hozzon, hogy a testet a legjobb teljesítmény érdekében táplálja.

Áttekintés

Az edzés előtti étkezés hatása attól függ, hogy mennyit gyakorol és mennyit fogyaszt normálisan. Ha például egy mérsékelt edzésen belül egy órán belül nem eszel, akkor nem fog kellemetlen hatásokat érezni, ha tápláló étrendet fogyaszt a nap hátralevő részében. Ha nem evett órákon át egy állóképességi eseményt, akkor valószínűbb, hogy fáradtnak érzi magát, és 60-90 perces edzés után újra fel kell töltenie a szénhidrátot. Ha általában nem eszel elégetést, gyakorlás előtt vagy más időkben, akkor hosszú távú hatásai lesznek, amelyek közé tartozhatnak tápanyaghiányok, fáradtság, izomgörcsök vagy szabálytalan szívverés.

Rövid távú hatások

A legtöbb ember enni könnyű ételeket 1-2 órával edzés előtt, és étkezés vagy nehéz snack 3-4 órával edzés előtt. Ha nem eszel néhány órát a testmozgás előtt, nagyobb valószínűséggel fáradt lesz az edzés során. Ha hosszú ideig gyakorol vagy magas intenzitású edzést végez, akkor valószínűleg alacsony vércukorszint és fáradtság szenved, ha több órán keresztül nem evett. A szervezet szénhidrátokat használ az edzések egyik fő üzemanyagforrásaként, és ha nincs elegendő szénhidrát a szervezetben az ételeitől, akkor a tested zsíros lehet. Ha a táplálkozása súlyosan korlátozott, azonban teste éget majd az izomszöveteket és még a szervi szöveteket is, hogy energiát hozzon létre, ami az izomtömeg elvesztéséhez, fáradtsághoz és hosszú távú egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

Hosszú távú hatások

Ha nem eszel elégetést, mielőtt gyakorolná, és nem töltötte volna ki a szervezetben a testzsír és a testzsír által felhasznált szénhidrátot, akkor veszélybe sodorja a táplálkozási hiányosságokat, például az anémiát. A vérszegénység vagy az alacsony vaskorúság általában fáradtságot okoz, és az edzés során gyengének érezheti magát. A vasveszteség az edzések során rossz állóképességet eredményez, a Bastyr Center for Natural Health szerint. Ha hosszabb időn keresztül nem eszel elegendő időt – például hónapokat vagy éveket -, akkor testetek éhhalálozási módba kerülhetnek, égetik a testszöveteket energiára, és tartanak minden olyan kalóriát, amelyet Ön fogyaszt, hogy az alapvető rendszereket működhessen. Az éhezés módja megnehezíti a súlycsökkenést és súlyos egészségügyi kockázatokat jelent, mint például a csontvesztés, szabálytalan szívritmus, sőt szívrohama.

Megoldás

Tartsa az energiaszintjét és testét simán dolgozza ki az edzések során tápláló étrend mellett, gyakori ételekkel és négy kis étkezéssel a nap folyamán. Az aktív embereknek sok szénhidrátra, fehérjére és egészséges zsírokra van szükségük – telítetlen zsírral -, hogy az energia jól teljesítsen és egészséges legyen. Az Orvostudományi Intézet egészséges felnőtteknek azt tanácsolja, hogy a szénhidrátok napi kalóriái 45-65 százalékát, a zsírból 20-35 százalékot, a fehérjéből pedig 10-35 százalékot fogyasztanak.